Affärsvärlden avråder från Codemills notering

Codemill avslutar idag en noteringsemission på 54,6 Mkr. Affärsvärldens analytiker ger rådet att inte teckna.

Codemill är ett teknikbolag som erbjuder mjukvaruutveckling och tekniska tjänster för video- och mediebolag. Bolaget avslutar idag en noteringsemission på 54,6 Mkr och noterar sig sedan på First North den 18 juni. Erik Penser Bank har åtagit sig att, för kunders räkning, teckna aktier till ett belopp om 24 Mkr. Men hur ska övriga investerare göra?

Affärsvärlden – Teckna inte

Affärsvärlden ger rådet att investerare avstår från Codemills erbjudande. Bolaget är mitt uppe i en omställning från att vara ett konsultbolag till att bli ett produktbolag, men för den prislapp som är satt på erbjudandet så har bolaget inte kommit tillräckligt långt i den omställningen anser Affärsvärldens analytiker.

”Ytterligare minus är att bolaget ser ut att ligga en bra bit efter konkurrenten Frame.io som har stora mängder kapital i ryggen och en gedigen användarbas. Vidare finns det risk för att Adobe själva utvecklar funktionalitet som konkurrerar direkt med Codemill. Då skulle lite användning finnas för bolagets produkt. Rådet blir att ej teckna denna nyintroduktion.”

Läs även:

6 kommande noteringar denna månad

USWE Sports notering får en neutral rekommendation av analytiker

Physitrack får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

Acast IPO får en teckna-rekommendation av analytiker

IPO-möjlighet: Här är tech-bolaget som med satelliter kopplar upp otillgänglig miljö

Codemill AB

Codemill är ett IT-företag som är specialiserade inom tekniska videolösningar. Bolaget går från att vara ett konsultbolag till att utveckla egna verktyg för video.