Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 juni 2021

6 kommande noteringar denna månad

6 kommande noteringar denna månad


6 företag som ska notera sina aktier under juni är Aros Bostad, Vimian, Hexicon, Physitrack, Creaspac och Linkfire.


Vi skrev om två kommande noteringar i juni i förra veckan och om 14 kommande noteringar under juni och 10 kommande noteringar under juni innan det. Denna vecka adderar vi ytterligare sex företag som ska notera sig denna månad.

Aros Bostad - En bostadsutvecklare som sedan 2018 är noterat på First North via preferensaktier. Men nu erbjuds stamaktier som sedan noteras på First North den 16 juni. Affärsvärldens analytiker ger en neutral rekommendation.

Vimian - En koncern inom djursjukvård inom områden som medicinteknik, läkemedel, diagnostik och veterinärtjänster. Det görs inget publikt erbjudande utan man placerar i stället aktier i ett privat erbjudande som är uppdelat på en emission på 500 Mkr och en försäljning av befintliga aktier på 5,5 Mdkr. Värderingen efter emissionen är 29,6 Mdkr, dvs det är en stor notering och den sker på First North den 18 juni.

Hexicon - Utvecklar patenterad teknik för flytande havsbaserad vindkraft. Gör nu en noteringsemission på 345 Mkr och noterar sig sedan på First North den 18 juni.

Physitrack - En virtuell vårdgivare samt teknikleverantör inom distansbaserad vård för B2B-kunder globalt. Gör nu en noteringsemission på 201 Mkr och noterar sig på First North den 18 juni. Physitrack får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden.

Creaspac - En SPAC grundad av Creades. Inleder på måndag en noteringsemission på 2 580 Mkr och noterar sig sedan på Nasdaq Stockholm den 23 juni.

Linkfire - Tillhandahåller digitala marknadsföringstjänster för musik- och underhållningsindustrin. Erbjudandet består av två lösningar, Linkfire Marketing Platform och Linkfire Discovery Network. Meddelade i torsdags att de ska göra en noteringsemission och notera sig på First North i slutet av juni.


Läs även:

USWE Sports notering får en neutral rekommendation av analytiker

Analytiker har olika åsikter om Acast notering

Skilda åsikter om Revolutionrace-noteringen bland analytiker

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss