Lucara Diamond bryter diamanter

Aktien i Lundin-sfärens Lucara Diamond får en neutral rekommendation

Affärsvärldens analytiker ser en uppsida på 33 procent i Lucara Diamond-aktien, men stannar vid en neutral rekommendation.

Fundersam man

Briox gör företrädesemission till högre pris än marknadskursen

Det kapitalkrävande tillväxtbolaget Briox som har sitt ursprung i Fortnox gör en företrädesemission med en teckningskurs som satts högre än marknadskursen. Är det dags för Briox att äntligen göra samma resa som Fortnox gjort i Sverige?

Gondolin som noteras via Taurus Energy ser riktigt stökigt ut

Den norska destinationsutvecklaren Gondolin noterar sig på Spotlight via ett omvänt förvärv av Taurus Energy-skalet. Det verkar vara ett företag som befinner sig i en stor ekonomisk storm.

Dometic-produkter på strand i Danmark

Det vänder för Dometic under 2024 – köp säger Dagens industri

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som ger en köprekommendation. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

Glasögon

Sex bra aktier enligt Börsveckan

Assa Abloy, Bulten och fyra andra aktier får köprekommendation av Börsveckan.

Goodbye Kansas i nytt akut behov av kapital

Goodbye Kansas har precis kommit ur ett komplett haveri av verksamheten, men är nu i ett nytt akut läge där pengarna bara räcker till mitten av mars.

IPO på Nasdaq

Ola Rollén i centrum för flera IPO:s

Ola Rollén ska göra en IPO med sitt Greenbridge, vald till styrelseordförande för Neo4j som ska göra en IPO på Nasdaq. Ytterligare två portföljbolag siktar på IPO.

Klassisk vy över Rio

Neutral inledning med neutral rekommendation för Webrock Ventures

Webrock Ventures noterades i måndags och fick en neutral rekommendation av Affärsvärlden. Aktien stängde veckan i nivå med priset i noteringserbjudandet.

En SCA-fabrik som gör pellets

Avvakta med SCA säger Richard Bråse

Efter blankarattackerna mot SCA, Dagens industris Richard Bråse har analyserat bolaget och kommit fram till en avvakta-rekommendation för aktien.

Pekar ut aktier

Fem bra aktier enligt Börsveckan

Börsveckan har denna gång analyserat nio företag och hela fem aktier får köprekommendationer. De övriga fyra får avvakta-rekommendation.

Brasilien

Noteringsintervju med vd för Webrock Ventures

Noteringsintervju med vd för Webrock Ventures som precis har listats på First North. Startar och bygger företag i Brasilien i samarbete med framgångsrika svenska techföretag.

Bostadshus

Emissionsaktuella Bonava får höjd rekommendation av Handelsbanken

Aggressiva villkor i Bonavas företrädesemission. Höjd rekommendation från Handelsbanken får dock aktien att stiga.