Tumme upp

Den lyckade noteringen av Karnell får köprekommendation av Placera

Förvärvsbolaget Karnell noterades på börsen för två månader sedan och aktien har sedan dess gått upp ordentligt. Placera är fortsatt positiva.

Solceller

Vad är en etablerad elproducent som gör stora förluster värd?

Gigasun är en etablerad producent av elektricitet i Kina. Vad är en sådan verksamhet värd om den går med stor förlust?

Terclara

Moberg Pharmas läkemedel Terclara® är mitt i framgångsrik lansering – erbjuder möjlighet att teckna aktier via teckningsoptioner (handel pågår)

Moberg Pharma AB har påbörjat lanseringen av läkemedlet Terclara® i Sverige med stort intresse från apotekspersonal, läkare och slutkunder. Målsättning är att göra läkemedlet Terclara® till det ledande behandlingsalternativet för nagelsvamp globalt. Med starka kliniska data, marknadsgodkännande i 13 EU-länder och strategiska partnerskap på plats finns nu en investeringsmöjlighet. Vi har därför ställt några frågor till VD Anna Ljung. (Sponsrad artikel)

Fem i tolv

Amniotics har finansiering till slutet av juni

Amniotics har förlängt lån och fått en beställning på tjänster från Magle Chemoswed, har nu finansiering till slutet av juni.

Thomas Eldered och medarbetare på Flerie

Thomas Eldered börsnoterar sitt företag Flerie Invest på Nasdaq Stockholm

Thomas Eldered börsnoterar sitt på aktiemarkanden välkända företag Flerie Invest. Det sker genom ett omvänt förvärv av Index Pharmaceutials, riktad emission på 520 Mkr och flytt till huvudlistan.

En Yubikey från Yubico

Cybersäkerhetsföretaget Yubico förklarat på 20 minuter

Bolagsanalyspodden går igenom cybersäkerhetsföretaget Yubico på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Uppsida på 40 procent i börshaveriet Cint anser Dagens industri

Dagens industri har analyserat marknadsundersökningsföretaget Cint och kommer fram till en köprekommendation för aktien med en uppsida på 40 procent.

Glasögon

Börsveckan gillar Acast och två andra aktier

Börsveckan har analyserat sex olika företag och tre av aktierna får köprekommendationer, inklusive Acast som haft en mycket bra utveckling på senare tid.

Nordrest tillagar en maträtt

Foodservice-företaget Nordrest gör en IPO – analytikerna är positiva

Foodservice-företaget Nordrest gör en IPO på First North. Nyemissioner.se sammanställer vad analytikerna ger för rekommendationer.

NeoDynamics ska ansöka om avnotering – finns ett aktivt budpliktserbjudande

NeoDynamics ska ansöka om avnotering, upplever att den låga aktiekursen skapar hinder för att anskaffa kapital. Finns ett aktivt budpliktserbjudande, så aktieägare kan sälja om de vill kliva av.

Akut finansieringskris i Redwood Pharma

Intresset för Redwood Pharmas företrädesemission är för lågt, risken stor att detta är slutet för bolaget. Förlänger teckningstiden med en vecka.

Vindenergi som tillhör Orrön Energy

Orrön Energy – värdet på tillgångarna motsvaras inte i aktiekursen

Orrön Energy, ett företag inom Lundingruppen, genomgår en utveckling där bolaget dels sålt vattenkraft i Norge samtidigt som man investerar i nya tillgångar inom förnybar energi på andra marknader.