Nya noteringar i närtid och på lång sikt

Företag som ska notera sina aktier är Sensor Alarm, Tellusgruppen, Spermosens, Odinwell, Järntorget Byggintressenter, OX2, Charge Amps och Glada Bonden.

Sensor Alarm – Erbjuder hemlarm och har utvecklat en egen teknisk plattform som bygger på lufttrycksteknik. Gör en noteringsemission på 22,4 Mkr och noterar sig på Spotlight den 23 april. Se även intervju med vd.

Tellusgruppen – Är en långsiktig ägare av välskötta bolag inom sektorerna för utbildning och för barnomsorg. Tellusgruppen gör en noteringsemission på 20 Mkr och noteras på First North den 28 april 2021.

Spermosens – Utvecklar medicintekniska produkter för manlig infertilitet och individuellt anpassade fertilitetsbehandlingar. Gör en noteringsemission på 29 Mkr och noterar sig på Spotlight den 5 maj.

Odinwell – Utvecklar smart sårvårdsteknologi och är en vidareutveckling av Redsense patientsäkerhetslösning för optisk identifiering av blodläckage i samband med hemodialys. Redsense Medical knoppar av Odinwell till aktieägarna och noterar bolaget på Spotlight under andra kvartalet. Odinwell ska göra en företrädesemission på 30 Mkr i samband med noteringen, backas upp av flera fonder.

Järntorget Byggintressenter – Ägnar sig åt bostadsutveckling – från markförvärv till färdiga fastigheter och boenden till sina kunder. Affärsverksamheten avser nyproduktion av flerfamiljshus och småhus för upplåtelse som bostadsrätter, samt utveckling av hyresrätter och studentbostäder för egen eller annan ägares förvaltning. I veckan skrev Järntorget att de överväger en notering på First North. Som ett led i detta arbete har bolaget anlitat Catella som finansiell rådgivare och andra rådgivande parter är i detta skede Glimstedt och Eminova.

OX2 – Utvecklar, äger och säljer vindkraft. En av de stora aktörerna i Sverige som expanderat utomlands. Enligt källor till Di planerar OX2 för en börsnotering och man har nyligen träffat investmentbanker för att välja rådgivare. Di skrev även att Altor blev minoritetsägare med 30 % under sommaren 2020. Bolaget har en gång tidigare försökt notera sig, närmare bestämt den 22 mars 2010, men fick dra i nödbromsen då intresset var för lågt. Som kuriosa kan tilläggas att Arise lyckades kravla över mållinjen och börsnoterade sig den 24 mars 2010.

Charge Amps – Levererar både hårdvara och mjukvara för optimerad laddning av elbilar. Utvecklar och tillverkar smarta, användarvänliga laddlösningar med design i framkant. Bolaget meddelade nyligen att de ska notera sig på börsen under 2022. Swedbank Robur, via dess aktiefonder Microcap och Ny Teknik, investerade nyligen 150 Mkr. Investeringen kommer att användas för att öka Charge Amps marknadsnärvaro i Europa. Fokus för 2021 är Norden, Storbritannien, Tyskland och Holland.

Glada Bonden – Producerar mjölk och mejeriprodukter med bas i Boxholm. Glada Bonden var en förening som producerade mjölk för Arla men som sedan valde att starta ett aktiebolag och köpa ett mejeri i Boxholm. Målet är att på 6-7 år bygga upp en produktion som omsätter cirka 1,5 miljarder kronor för att sedan försöka börsintroducera företaget.


Läs även: E-handel, proteinmarkörer, fastighetsfinansiering, fastighetsbolag, träningsapp och gaming mot notering

Glada Bonden AB

Glada Bonden producerar mjölk och mejeriprodukter med bas i Boxholm.