Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

22 maj 2022

En IPO och tre företrädesemissioner

En IPO och tre företrädesemissioner


4C Group gör en IPO, medan Moberg Pharma, Millicom och Xintela gör företrädesemissioner.


4C Group - En leverantör av mjukvarulösningar och expertrådgivning för krisberedskap, samhällssäkerhet och övning. Gör just nu en IPO på 520 Mkr varav 100 Mkr är en nyemission. En tung skara ankarinvesterare tar en stor del av erbjudandet. Teckningstiden pågår t.o.m. 23 maj och aktierna noteras sedan på First North den 24 maj. Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation.

Moberg Pharma - Ett läkemedelsbolag med fokus på kommersialisering av egenutvecklade läkemedel baserade på beprövade substanser. Företaget gör just nu en företrädesemission på 120,8 Mkr till 2,30 kr per aktie. Teckningsperioden pågår t.o.m. 27 maj.

Millicom - Är idag en mobil- och bredbandsoperatör fokuserad på Latinamerika, där man använder varumärket Tigo. Millicom gör nu en företrädesemission på 7458 Mkr till 106 kr per aktie. 10 teckningsrätter ger rätt att teckna 7 nya aktier. Teckningstiden pågår 27 maj - 13 juni. Handel i teckningsrätter kommer att pågå t.o.m. 8 juni. Aktien har varit pressad under en längre tid och det blev inte bättre när villkoren för företrädesemissionen blev kända. Det kan vara värt att hålla ett öga på aktien, för den kan bli ännu mer nedpressad vilket kan ge ett köpläge om man tror på Millicom.

Xintela - Bioteknikföretaget meddelade en företrädesemission under fredagskvällen på 44,6 Mkr (samt en riktad på 10 Mkr) till 25 öre per aktie, där varje innehavd aktie ger rätt att teckna två nya. Aktien stängde på 1,26 kr i fredags, så hög sannolikhet att aktien rasar kraftigt när handeln inleds på måndag.


Läs även: Optiska komponenter, teknik och batterier gör företrädesemissioner

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Lipigon Pharmaceuticals utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Lipigons läkemedelskandidat Lipisense är av RNA-läkemedelstyp och förhindrar cellernas tillverkning av det sjukdomsfrämjande målproteinet ANGPTL4. Detta sker genom att proteinkodande RNA förstörs redan innan målproteinet hunnit bildas. Målproteinet har en stark genetisk koppling till skadliga blodfetter och relaterade sjukdomar. Lipigon gör en företrädesemission och i samband med detta gjordes denna intervju med vd Stefan K Nilsson.

Följ oss