Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 oktober 2021

Avstå från att teckna Netel rekommenderar Affärsvärlden

Avstå från att teckna Netel rekommenderar Affärsvärlden


Netel noterar sina aktier på Stockholmsbörsen. Affärsvärldens analytiker har gjort en analys och ger en rekommendation att inte teckna.


Netel är ett entreprenadbolag som bygger fysiska tele-, bredbands- och elnät i Norden och Baltikum. Bolaget gör nu en IPO som består av en nyemission på 200 Mkr och befintliga aktier för 634 Mkr. Företaget noteras sedan på Nasdaq Stockholm den 15 oktober. Strax innan teckningstiden inleddes så sänktes priset per aktie från 51 till 48 kr. Men hur ska en investerare göra?

En investeringsfond förvaltad av Asset Management inom den tyska banken Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg), Carnegie Fonder, Norron Asset Management och Strand Kapitalförvaltning har åtagit sig att teckna aktier motsvarande ett totalt värde om 300 Mkr.

Affärsvärlden - Teckna ej

Affärsvärlden ger rådet att inte teckna Netels noteringserbjudande.

"Stora, volatila projekt. Låg andel återkommande affärer. Stora kunder som lever med lönsamhetspress. Det finns gott om offer för denna hårda miljö, som Eltel"

Nyemissioner.se’s oviktiga kommentar

Är inte företagsnamnet Netel olyckligt likt den skandalartade börsnoteringen av Eltel?


Läs även:

Byggfakta får olika rekommendationer av analytiker

SolidX får en teckna-rekommendation av Affärsvärldens analytiker

Ingen teckna-rekommendation till Haypp Groups notering

Flat Capital får teckna-rekommendation av analytiker

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss