Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 oktober 2021

SolidX får en teckna-rekommendation av Affärsvärldens analytiker

SolidX får en teckna-rekommendation av Affärsvärldens analytiker


SolidX är ett konsultföretag inom it-branschen som nu gör en IPO på Spotlight. Affärsvärlden har gjort en analys som mynnar ut i en rekommendation att teckna.


SolidX är ett konsultföretag inom it-branschen. Företaget gör nu en IPO på 25 Mkr som uteslutande består av befintliga aktier. Aktierna noteras sedan på Spotlight den 3 november. Hur ska en investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till erbjudandet och lyfter fram att SolidX har en kraftig tillväxt och att om den utvecklingen fortsätter kan bolaget snabbt öka i värde. I vad analystjänsten kallar sitt huvudscenario så ser man en uppsida på 32 procent på ett par års sikt.

“En investering i Solidx är till stor del en satsning på bolagets unge vd. Inte bara i den meningen att bolaget är hållbart uppbyggt, vilket vi får se, utan också då vinster inte kommer delas ut utan återinvesteras i nya satsningar.”

Som ofta med mindre och snabbväxande bolag så är risken högre, vilket Affärsvärlden betonar.


Läs även:

XP Chemistries producerar kapsaicin, den heta molekylen i chilifrukter, från skogsbaserade råvaror

Ingen teckna-rekommendation till Haypp Groups notering

Flat Capital får teckna-rekommendation av analytiker

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss