Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 oktober 2021

Flat Capital får teckna-rekommendation av analytiker

Flat Capital får teckna-rekommendation av analytiker


Flat Capital är ett litet investeringsbolag men uppmärksammat då det grundats av Nina och Sebastian Siemiatkowski. Nu gör företaget en IPO på First North, Affärsvärldens analytiker ger en teckna-rekommendation.


Flat Capital är ett investeringsbolag som fokuserar på bolag med framstående entreprenörer i ledande ställning. Det grundades 2013 av Nina och Sebastian Siemiatkowski och portföljen består idag av minoritetsposter i 13 innehav där Klarna, Budbee och Truecaller är störst. Flat Capital gör nu en noteringsemission på 100,1 Mkr och noteras sedan på First North den 20 oktober. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden ger erbjudandet en teckna-rekommendation.

"Många av de noterade svenska investmentbolagen värderas till premie mot substansen. Med tanke på intresset för Klarna är det troligt att även Flat Capital kommer tillhöra den kategorin. Vi tror inte man tar skada av att teckna aktier då det nog är många som vill ta rygg på Flat Capital med makarna Siemiatkowski i spetsen"

Analytikern tillägger dock även att risknivån är hög och att det är ett väldigt litet bolag.


Se även:

IPO-intervju med vd för Flat Capital

Analytiker om Truecallers IPO-erbjudande

 

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss