Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 oktober 2021

Ingen teckna-rekommendation till Haypp Groups notering

Ingen teckna-rekommendation till Haypp Groups notering


Haypp Group noterar sig på First North. Två analytiker har tittat närmare på noteringserbjudandet och det får ingen teckna-rekommendation.


Haypp Group är en återförsäljare av snus och andra nikotinprodukter på internet i ett flertal länder. Företaget gör nu en IPO på bestående av en nyemission på 150 Mkr och befintliga aktier för 450 Mkr. Den 13 oktober noteras aktierna på First North. Hur ska då en investerare göra?

Börsveckan - Teckna ej

Börsveckan konstaterar att Haypp växer bra men att det sker med en svag lönsamhet. Slutsatsen blir att det inte finns någon anledning att teckna.

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden är inte direkt negativa utan ser en uppsida på 31 % på ett par års sikt. Men det räcker inte till en teckna-rekommendation. Man tar bland annatt upp risken för en svagare utveckling i Norge, risker med regleringar, att insiders säljer stort i noteringen och att återöppnad gränshandel med Norge kan påverka försäljningen.

"Vi ser uppsida i aktien men här och nu synar vi gärna något kvartal eller två i noterad miljö innan vi vågar sätta ned foten"


Se även:

IPO-intervju med vd för Haypp Group

Flat Capital får teckna-rekommendation av analytiker

Fyndläge i Paradox Interactive

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för SPACtvå

IPO-intervju med vd för SPACtvå

SPACtvå är en SPAC-bolag som inom 24 månader från notering ska förvärva ett eller flera onoterade bolag, med fokus på lönsamma bolag i Norden med ett bolagsvärde på 100-500 Mkr. Företaget gör en IPO på Spotlight. Intervju med vd Marcus Bonsib.

Följ oss