Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 september 2021

Analytiker avråder från Occlutechs IPO

Analytiker avråder från Occlutechs IPO


Occlutech gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker anser att värderingen är hög och avråder från att teckna.


Occlutech har utvecklat en serie produkter som med minimala kirurgiska ingrepp åtgärdar bland annat medfödda hjärtfel. Bolaget gör nu en IPO som består av nya aktier för 964 Mkr och 145 Mkr i befintliga aktier. Företaget noteras sedan på First North den 29 september. Hur ska då en investerare agera?

Fjärde AP-fonden samt SEB Investment Management har åtagit sig att förvärva depåbevis i erbjudandet för ett belopp om totalt cirka 400 Mkr.

Affärsvärlden - Teckna inte

Affärsvärlden ger rådet att inte teckna erbjudandet från Occlutech. Man anser att bolagets tillväxt inte sticker ut jämfört med liknande snabbväxande hälsobolag och att värderingen är hög.

"Men handen på hjärtat är värderingen hög. Risken i förhållande till avkastningspotentialen är ofördelaktig. Vi föredrar hellre Photocure eller Bonesupport"


Läs även:

Tre noteringserbjudanden som pågår nu

Analytikerna positiva till CTEKs noteringserbjudande

Skilda råd från analytiker om Cary Groups börsnotering

6 kommande noteringar under hösten

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss