Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 september 2021

Skilda råd från analytiker om Cary Groups börsnotering

Skilda råd från analytiker om Cary Groups börsnotering


Cary Group noterar sina aktier på Nasdaq Stockholm. Affärsvärlden ger rådet att teckna medan Dagens Industri rekommenderar att investerare avstår.


Cary Group reparerar och byter bilglas. Bolaget finns i Sverige, Storbritannien, Norge och Danmark. Bolaget använder ett antal olika namn, bland annat Ryds Bilglas. Cary Group gör nu en IPO bestående av en nyemission på 1 250 Mkr och försäljning av befintliga aktier för 4 025 Mkr. Den 23 september noteras aktierna på Nasdaq Stockholm. Hur ska då en investerare agera?

AMF, Fonder förvaltade och rådgivna av Capital World Investors, Fonder förvaltade av Öhman Fonder, ODIN Fonder, SEB Investment Management och Swedbank Robur Fonder har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett belopp motsvarande totalt 3 150 Mkr.

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärldens analytiker ger rekommendationen att teckna Cary Group även om man verkar ha en viss tveksamhet i rösten.

"Vi tror inte man tar skada av att teckna aktien, men bågen är ganska spänd. Investerare som gillar serieförvärvare och inte räds risknivån och värdering kan överväga en post"

Dagens Industri - Teckna ej

Dagens industri avråder från att teckna Cary Group. Man lyfter fram att det är oklart vem som tar rollen som långsiktig huvudägare, att värderingen är mycket hög och att förvärvstillväxten kan bli dyr för bolaget.

“För Cary Group är det tvärtom så att alla bitar måste falla på plats och inget får gå fel när bolaget ska växa in i den höga värderingen. Låt AMF och övriga förvaltare ta hand om aktierna. Väck mig gärna om börsvärdet skulle kapas med en tredjedel.”


Läs även:

6 kommande noteringar under hösten

Arlandastad Groups IPO får ingen teckna-rekommendation av analytiker

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss