Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 september 2021

Analytikerna positiva till CTEKs noteringserbjudande

Analytikerna positiva till CTEKs noteringserbjudande


CTEK som är verksamt inom det heta området av laddare till elbilar noterar sig på Nasdaq Stockholm. Börsveckan, Affärsvärlden och Dagens Industri är alla positiva till erbjudandet.


CTEK utvecklar och säljer laddstationer för fordonsbatterier. CTEK gör en IPO som består av en emission på 300 Mkr och försäljning av befintliga aktier för 2 130 Mkr och noterar sig på Nasdaq Stockholm den 24 september. Hur ska då en investerare agera?

Investment AB Latour har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett belopp motsvarande totalt cirka 1 054 miljoner kronor.

Börsveckan - Teckna

Börsveckan ger sina läsare rekommendationen att teckna. Man anser att CTEK är ett kvalitetsbolag som får kvalitetsägaren Latour som betydande delägare via noteringen.

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärldens analytiker ger en teckna-rekommendation till CTEK och ser en uppsida på 30 % för aktien på två års sikt.

"Det skulle inte alls förvåna om aktien går upp mycket mer än så. Men en sak i taget. Rådet blir att teckna"

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri ger sina läsare rådet att teckna CTEK och anser att potentialen i bolaget kommer att förvaltas bra med Latour som delägare.

“Alla som någon gång satt ihop en kassaflödesanalys vet att det enda som är riktigt säkert är att den kommer att bli mer eller mindre fel. Med det starka varumärket, batteri- och laddkunnandet, produktlönsamheten och redan upparbetade kundkontakter med biltillverkare, har Ctek många bitar på plats.”


Läs även:

Skilda råd från analytiker om Cary Groups börsnotering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Noteringskandidaten Cinclus Pharma presenterar verksamheten

Noteringskandidaten Cinclus Pharma presenterar verksamheten

Cinclus Pharma är ett bioteknikföretag som utvecklar läkemedel mot gastroesofagal refluxsjukdom (GERD). Företaget har planer på en börsnotering. Verksamheten presenteras här av vd Christer Ahlberg.

Följ oss