Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

25 september 2021

Alberts notering får en neutral rekommendation av Affärsvärlden

Alberts notering får en neutral rekommendation av Affärsvärlden


Utbildningstjänsten Albert gör en notering på First North. Affärsvärlden har gjort en analys och ger en neutral rekommendation.


Albert är en app och webbtjänst där barn kan lära sig matematik. Erbjudandet har expanderat och lär nu ut fler ämnen och vänder sig även till tonåringar. Företaget gör nu en noteringsemission på 264,5 Mkr till 49 kr per aktie och noterar sig på First North den 1 oktober. Hur ska då en investerare agera?

Consensus Asset Management AB, Strand Kapitalförvaltning AB, samt nuvarande aktieägare Abanico Invest AB, Muirfield Invest Aktiebolag och RoosGruppen AB har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet motsvarande ett totalt värde om cirka 160 miljoner kronor.

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden kommer i sin analys fram till en neutral rekommendation. Bolaget har visserligen haft en hög tillväxt men tappar också en betydande andel kunder varje månad.

"Tillväxtmålet om att omsätta en halv miljard 2025 känns väldigt ambitiöst. Aktien kan möjligen gå hyfsat initialt med tanke på det stora intresset för noteringar. Men på längre sikt är vi mer tveksamma och har svårt att få ihop ekvationen"


Läs även:

Analytiker avråder från Occlutechs IPO

Analytikerna positiva till CTEKs noteringserbjudande

Skilda råd från analytiker om Cary Groups börsnotering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Beowulf Mining är verksamt i tre länder

Beowulf Mining är verksamt i tre länder

Beowulf Mining är verksamt i tre länder. En av bolagets stora satsningar är i Sverige med Kallak-projektet. VD Kurt Budge presenterar verksamheten i samband med en nyemission. Bolagets aktier är noterade både på AIM i London och Spotlight i Sverige.

Följ oss