8 intressanta noteringar i närtid och en som kommer senare i år

Åtta IPO:s och en direktnotering under 2021. Företagen är Goobit Group, Hemnet, Modelon, Safello, Twiik, Nilar, Checkin, Linc och Byggfakta Group.

Goobit Group – Utvecklar it-lösningar inom blockchain. Bolaget driver BTCX där man köper och säljer kryptovalutor. Vad vi hört i veckan är att bolaget precis har gjort en emission i privat miljö till en värdering på 500 miljoner kronor. Den nya podcasten ”Dom kallar oss krypto” avslöjade även i veckan att Goobit ska noteras den 20 april. Så det ser alltså ut att bli en direktnotering på First North.

Hemnet – Sveriges största bostadssajt via vilken majoriteten av Sveriges bostadsköpare hittar sin bostad. Befintliga aktier för omkring 2 miljarder kronor bjuds just nu ut i ett noteringserbjudande där priset sätts i intervallet 95-115 kronor. Noteras på Nasdaq Stockholm den 27 april.

Modelon – Erbjuder lösningar till industrin för modellering och simulering i deras utvecklingsarbete. Gör en IPO på 230 miljoner kronor och noteras sedan på First North den 28 april.

Safello – En mäklartjänst av kryptovalutor som erbjuder ett säkert sätt att köpa och sälja kryptovalutor i sömlösa transaktioner och i bra hastigheter. Inleder på måndag en noteringsemission på 40,5 miljoner kronor och noterar sig på First North den 12 maj.

Twiik – Erbjuder en app där personliga tränare och gym kan distribuera träningsprogram och instruktioner via video. Inleder snart en noteringsemission på 16 miljoner kronor och noterar sig sedan på First North den 25 maj.

Nilar – Utvecklar, tillverkar och säljer nickel-metallhydridbatterier (NiMH). Bolaget meddelade i veckan att de gör en noteringsemission på 750 miljoner kronor och noterar sig på First North. AFA Försäkring, BNP Paribas Energy Transition Fund, Fjärde AP-fonden, Första AP-fonden, Handelsbanken på uppdrag av flera fonder och Länsförsäkringar Fondförvaltning har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för 489 miljoner kronor. Post money-värderingen ska vara 3,15 miljarder kronor.

Regily – Driver tjänsten Checkin.com som gör det enkelt för internetanvändare att registrera sig och logga in på tjänster. Vd:n och medgrundaren Kristoffer Cassel bekräftade i veckan att de ska notera sig i närtid.

Linc – Ett investmentbolag inom life science grundat av Bengt Julander. I oktober förra året meddelade Julander att Linc ska börsnoteras inom 12 månader. I fredags rapporterade styrelseledamoten Marianne Dicander Alexandersson till FIs insynsregister att hon köpt aktier. Att insynspersoner måste rapportera aktieaffärer till FI borde tyda på att en notering är nära.

Byggfakta Group – Tillhandahåller marknadsdata och business intelligence till den Nordiska och Brittiska byggindustrin. Bolaget tillhandahåller även information till fastighets-, hälso- och anbudssektorerna. I veckan skrev Bloomberg att företaget kan komma att börsnoteras, kanske redan under 2021. Ägarna Stirling Square Capital Partners och TA Associates har anlitat Jefferies Financial Group och Carnegie som rådgivare. Uppskattningar till Bloomberg nämner värderingar kring 1 miljard dollar.


Läs även:

6 noteringar i närtid och längre fram under 2021

IPO-aktuella Duearity behandlar tinnitus på ett sätt som är praktiskt i vardagen

Tellusgruppen växer både organiskt och genom förvärv – Notering på Nasdaq First North

Byggfakta Group Nordic HoldCo AB

Byggfakta Group tillhandahåller marknadsdata och business intelligence till den Nordiska och Brittiska byggindustrin. Bolaget tillhandahåller även information till fastighets-, hälso- och anbudssektorerna.