6 kommande noteringar under 2023

Sex företag som ska notera sina aktier under 2023 är Scandinavian Astor Technologies, Neobo Fastigheter, Frilans Finans, Tietoevry Banking, iCoat Medical och Whitepearl Holdings.

Scandinavian Astor Technologies – Verksamma inom försvarsindustrin med affärsområden inom avancerad radarstörning och kompositkomponenter. Noteras på Spotlight den 12 januari 2023.

Neobo Fastigheter – Ett fastighetsbolag, som knoppats av från SBB, som långsiktigt förvaltar och förädlar bostadsfastigheter över hela Sverige. Hette fram tills nyligen Amasten Fastighets. Noteras på First North i februari 2023.

Frilans Finans – Invoicery bedriver sin verksamhet under namnet Frilans Finans och är Nordens marknadsledande egenanställningsföretag som möjliggör för privatpersoner att fakturera utan att ha eget företag. Noterar sig på Spotlight under första kvartalet via spac-bolaget SPACtvå som i sin tur noterades på Spotlight i början av december.

Tietoevry Banking – I juli meddelade Tietoevry att de överväger att knoppa av och särnotera Banking-divisionen, det är planerat att ske under andra halvåret 2023.

iCoat Medical – Ett läkemedelsföretag som utvecklar flera produkter baserade på sin teknologiplattform. Tidigare denna månad berättade vd att den nya tidsplanen för en notering på First North är fjärde kvartalet 2023.

Whitepearl Holdings – Ett diversifierat IT-bolag som arbetar inom molnlösningar, AI, IoT och mobila lösningar. Koncernen består idag av 32 bolag i 30 länder med över 650 anställda och konsulter och nuvarande fokus är i tillväxtländer, främst i Afrika, Mellanöstern, Asien och Latinamerika. Bolaget ska nu notera sig via ett omvänt förvärv av NGM-noterade DS Plattformen. Men det finns ett extra steg i processen. Whitepearl ska noteras på First North, och det omvända förvärvet är därför avhängigt av att DS Plattformen först genomför ett listbyte.


Läs även:

6 bra aktier för 2023 enligt Dagens industri

NOTE är redo för 2023, köprekommendation för aktien

Tietoevry Banking

Tietoevry Banking består av en portfölj av mjukvara, inkl Banking-as-a-Service, kort, betalning och kredit. En division inom Tietoevry.