Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

27 december 2022

6 bra aktier för 2023 enligt Dagens industri

6 bra aktier för 2023 enligt Dagens industri


Dagens Industri har plockat fram fyra aktier som är bra att köpa för 2023. Samt ytterligare två spac-aktier som bubblare.


Essity

Essity har en stark kvartalsrapport bakom sig som visar att bolaget är på god väg att helt och hållet kompensera för kostnadsökningarna med prisökningar. Aktien är nu mer omtyckt av analytiker än på länge.

Securitas

Securitas är en defensiv aktie som pressats av den utdragna emissionen. En stor andel av blankarna lämnat aktien.

Alimak

Rapporten uppvisade positiva tecken, bland annat orderingång och lönsamhet. En företrädesemission under kommande kvartal pressar aktien. Den görs för att återbetala brygglånet för Tractel-köpet.

Lindab

Ventilationsbolaget har gått från bubbelvärdering med ett P/E-tal på 25 till nuvarande 10. Drabbas av byggkonjunkturen, men prishöjningar, renoveringsmarknaden och en vilja på marknaden att satsa på energieffektivisering kompenserar.

Creaspac och ACQ Bure

Creaspac och ACQ Bure är spac-bolag, dvs noterade skal med kassor som väntar på att förvärva ett onoterat bolag. Kontanter är värdefullt i denna marknad och värderingarna på bolag har kommit ner.


Läs även:

NOTE är redo för 2023, köprekommendation för aktien

Jätterea på fastighetsbolaget som har fastigheter med framtiden för sig

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Här blir Tendo´s VD Sofie Woge intervjuad om verksamheten. Frågorna handlar om affärsplan, positionering, tillverkningsavtal, emissionen och varför investerare bör titta närmare på Tendo.

Följ oss