Fyra IPO-erbjudanden under juni och ett till hösten

Grafer pekar uppåt

Fyra företag som gör en IPO under juni är GreenMerc, Prisma Properties, Cinclus Pharma och NanoEcho. Bentley Endovascular siktar på en IPO till hösten.

GreenMerc
Tid: Juni
Lista: NGM Nordic SME

GreenMerc driver den svenska kryptobörsen Trijo som drivs på en egenutvecklad teknikplattform. Gör en IPO med sista teckningsdag den 5 juni och noteras på NGM Nordic SME den 13 juni. Affärsvärlden avråder från teckning, men redan innan teckningstiden är slut så har emissionen blivit övertecknad.

Prisma Properties
Tid: Juni
Lista: Nasdaq Stockholm

Prisma Properties berättade i slutet av maj 2024 att de gör en miljard-IPO under juni 2024. Fonder som förvaltas och rådges av Capital World Investors, Clearance Capital Limited, Länsförsäkringar Fondförvaltning samt en fond förvaltad av ODIN Forvaltning har åtagit sig att förvärva eller teckna aktier i IPO-erbjudandet till ett totalt belopp om 624 miljoner kronor.

Cinclus Pharma
Tid: Juni

I mitten av maj uppgav en privatinvesterare att en IPO av Cinclus Pharma sker inom kort. Värderingen uppges vara 1,1 miljarder kronor pre-money och att IPO-erbjudandet är på 750 miljoner kronor, plus möjlig utökning. Det mesta tyder på en notering under juni.

NanoEcho
Tid: Juni
Lista: First North

NanoEcho utvecklar ett bildgivande användarvänligt system som baseras på en metod som heter magnetomotoriskt ultraljud, där nanoteknologi kombineras med modern ultraljudsteknologi. Genomför nu ett noteringserbjudande på 38 Mkr med sista teckningsdag den 14 juni och noteras sedan på First North den 28 juni.

Bentley Endovascular
Tid: Hösten
Lista: First North

Bently Endovascular skulle noterat sig under vintern 2023/2024 men så blev et inte. Den 25 juni 2024 har Bentley årsstämma och där är en av punkterna att bemyndiga styrelsen att emittera aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler i en spridningsemission inför en notering på First North. Dvs det låter rimligt med en IPO under hösten 2024. Man väljer även in Birgitta Stymne Göransson som ny styrelseledamot.

Bentley Endovascular Group AB

Bentley Endovascular Group utvecklar och tillverkar innovativa endovaskulära produkter för behandling av perifera kärlsjukdomar och aortasjukdomar.