Börsnotering av

Cinclus Pharma Holding AB

Cinclus Pharma är ett bioteknikföretag som utvecklar läkemedel mot gastroesofagal refluxsjukdom (GERD).

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Uppdatering: Trill Impact tillkom som ny ägare i emissionen i maj 2022.

Bland ägarna finns Bengt Julander, Jonas Sjögren och Recipharm Venture Fund, Fjärde AP-fonden.

Mer information

Cinclus Pharma sade i början av 2021 till Life Science Sweden att de är på väg mot en notering och i februari 2021 tillsattes Christer Ahlberg som ny vd just av den anledningen.

I mars 2020 tog företaget in 250 Mkr.

Uppdatering: I maj 2022 gjorde Cinclus Pharma en private placement på 240 Mkr. Bland investerarna återfanns Trill Impact, Eir Ventures I AB, Irrus Investments Nominee Limited, Fjärde AP-fonden och Linc AB.

Planen är att en notering ska göras kring årsskiftet 2022/2023, men ordförande Lennart Hansson tillägger att om marknadsklimatet är dåligt så kan det bli senare.

Uppdatering: I början av november 2022 ska Cinclus Pharma presentera sig för småsparare, dvs det verkar som att tidsplanen för noteringen inte har förändrats.

Uppdatering: I början av november 2022 meddelade Cinclus Pharama positiva topline-resultat från sin fas II eGERD-studie LEED, avseende bolagets ledande läkemedelskandidat linaprazan glurate som utvecklas för behandling av måttlig till svår erosiv GERD.

Uppdatering: I början av november 2022 presenterade Cinclus Pharma sin verksamhet för småsparare och sa då att tidsplanen för noteringen är 2023 när marknaden tillåter.

Uppdatering: Affärsvärlden skrev på sin ryktessida i slutet av oktober 2023 att Cinclus Pharma närmar sig en IPO. Har börjat träffa investeare och ska hålla presentationer under november och noteras sannolikt under december.

Uppdatering: I slutet av november 2023 meddelade bolaget att de framgångsrikt slutfört ett rådgivande möte, ett så kallat end-of-phase-II-möte, med FDA. "FDA accepterade i stora drag Cinclus Pharma förslag på fas III-program, inklusive studiedesign och primära slutmål för studierna. Det positiva utfallet gör att Cinclus Pharma kan gå vidare med sitt fas III-program."

Uppdatering: I mitten av maj 2024 uppger privatinvesterare att en IPO sker inom kort. Värderingen uppges vara 1,1 miljarder kronor pre-money och IPO är på 750 miljoner kronor, plus möjlig utökning. Den 22 maj 2024 presenterar sig bolaget för investerare. Dvs det mesta tyder på en notering under juni 2024.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner