Två IPO:s och en företrädesemission

Två företag som just nu gör IPO:s är Arctic Blue Beverages och Vultus, samtidigt som S2Medical gör en företrädesemission.

Arctic Blue Beverages – Ett Nordiskt dryckesföretag vars mest kända produkter är den flerfaldigt prisbelönta Arctic Blue Gin, Arctic Blue Gin Navy Strength och världens första mjölkfria ginbaserade havrelikör, Arctic Blue Oat. Gör nu en noteringsemission på 28 Mkr och noteras sedan på First North den 12 maj. 16,8 Mkr av noteringsemissionen är tecknad på förhand och teckningsperioden stänger den 4 maj.

Vultus – Utvecklar AI-plattformen Fertilizer Ninja för precisionsjordbruk. Gör en noteringsemission på 11 Mkr och noteras sedan på Spotlight den 20 maj. Sista teckningsdag är 5 maj.

S2Medical – Ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer innovativa sårläkningsprodukter för hela sårläkningsprocessen med fokus på brännskador och kroniska sår. Gör just nu en företrädesemission på 30,1 Mkr till 2 kr per unit och aktie. Sista teckningsdag är den 6 maj.


Läs även: Tre IPO:er och en direktnotering

Vultus AB

Vultus utvecklar AI-plattformen Fertilizer Ninja för precisionsjordbruk. Fertilizer Ninja erbjuder en komplett odlings-, gödnings- och bevattningsguide för effektivare beslut inom jordbruket och är utvecklad för att ge guidning för en rad olika grödor. Baserat på satellit- och väderdata skapas fältspecifika kartor för spridning av gödselmedel, unika för de olika behoven för varje fält.