Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

5 december 2016

Tio företag som ska notera sig

Tio företag som ska notera sig


Tio företag som planerar att notera sina aktier är Edgeware, Aligera, Power & Tower, Nuuka Solutions, Actic, The Great Wild, Modus Therapeutics, Tannak, ISR och QuiaPEG Pharmaceuticals.


Edgeware - Bygger hård- och mjukvarusystem som levererar TV-innehåll över IP-nätverk. Noterar sig på Nasdaq Stockholm den 9 december och gör en nyemission t o m den 7 december. Analytikerna på Börsveckan rekommenderar i veckans utgåva att man tecknar sig, men betonar att det inte är en lågriskaktie.

Aligera - Köper driftsatta vindkraftverk och förvaltar dem. Bolaget har tidigare noterat en obligation på First Norths obligationsmarknad och nu planerar man att även notera sina aktier.

Power & Tower - Verksamt inom infrastruktur i Nordamerika, där man drar fiberkabel och elkablar. Företaget specialiserar sig på horisontell styrbar borrning för att lägga kabel. Har inte uttalat någon noterinsplan men det mesta tyder på att en notering ska ske under början av nästa år.

Nuuka Solutions - En producent av lösningar för att hantera fastighetsdata. First North-noterade Cleantech Invest har meddelat att de ska notera sitt portföljbolag Nuuka på First North under 2017.

Actic - En nordisk hälso- och fitnesskedja. Fokus är på marknaderna Sverige, Norge och Tyskland, men företaget har även närvaro i Finland, Island och Österrike. Ägs av IK Investment Partners och enligt ett rykte i Affärsvärlden så är en börsnotering nära förestående.

The Great Wild - Ett nischat socialt nätverk enbart för jägare, i form av en mobilapp. Bolagets grundare Johan Eldh berättade för en vecka sedan att huvudspåret är en notering under 2017.

Modus Therapeutics - Utvecklar läkemedel, med fokus på behandling av sickle cell disease. Bolaget har inte kommunicerat någon noteringsplan. Men i början av december 2016 marknadsför de sig till investerare och bolage ett publikt aktiebolag. Karolinska Development AB är delägare via delägda KDev Investments AB.

Tannak - Har utvecklat Herdview som är ett komplett system anpassat för att kostnadseffektivt övervaka stora djurhjordar i områden med eller utan infrastruktur för mobil datakommunikation. Klarar extrema förhållanden i praktiken. Internet of Things goes wild! Har inte angett någon konkret tidsplan för notering, men presenterade sig för några dagar sedan för investerare där företag som är noterade eller ska notera sig deltog.

ISR - Immune System Regulation är ett forskningsbolag inom immunterapi fokuserat på virussjukdomar. Siktar på en notering under första kvartalet 2017.

QuiaPEG Pharmaceuticals - Ett bolag som utvecklar läkemedel. Noterar sig på Aktietorget genom ett omvänt förvärv av Aktietorget-noterade Lucent Oil.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss