Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Modus Therapeutics Holding AB
Modus Therapeutics Holding AB

Modus Therapeutics Holding AB
Sankt Eriksgatan 117
113 43 Stockholm

Hemsida:

www.modustx.com

Verksamhet:

Modus Therapeutics utvecklar läkemedel, med fokus på behandling av sickle cell disease.

Ägare:

Uppdatering: Karolinska Development 39,5 %, KDev Investments (där Karolinska Development har ägarintressen) 32 %.

KDev Investments AB (som ägs av Karolinska Development AB och Rosetta Capital), Östersjöstiftelsen och Praktikerinvest PE AB är delägare.

Lista:

First North

Status:

Kommande

Tid:

Slutet av juni - juli 2021

Värdering:

Övrigt:

Modus Therapeutics har inte kommunicerat någon noteringsplan. Men i början av december 2016 marknadsför de sig till investerare. Bolaget är vidare ett publikt aktiebolag.

Uppdatering: Vi ser nu att Modus i oktober 2016 meddelade att de ska notera sig och i samband med det göra en nyemission.

Uppdatering: I februari 2017 meddelade bolaget att de gjort en nyemission på 32 Mkr, som tecknades av de befintliga ägarna KDev Investments, Östersjöstiftelsen och Praktikerinvest.

Uppdatering: I juli 2018 meddelade Modus Therapeutics att de slutfört en finansiering på 140 Mkr ledd av HealthCap. HealthCap investerar 60 Mkr i serie A preferens, samtidigt som existerande investerare konverterar utestående konvertibellån till aktier, vilket tillsammans blir 140 Mkr.

Uppdatering: I mitten av mars 2021 meddelade delägaren Karolinska Development att Modus Therapeutics ska notera sig på First North under 2021.

”En börsnotering skulle utgöra ett naturligt nästa steg i Modus Therapeutics utveckling som bolag inför starten av det planerade kliniska prövningsprogrammet inom sepsis / septisk chock, ett potentiellt dödligt tillstånd där behovet av effektiv läkemedelsbehandling är enormt”, sade Karolinska Developments vd, Viktor Drvota.

Uppdatering: Modus Therapeutics ska göra sin IPO under juni 2021 och efter det noteras på First North.

Uppdaterat: 2021-06-10

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss