Råvaror, telekom, biodrivmedel, ehandel och kryptovalutor ska noteras

Åtta företag som planerar att notera sina aktier är Leading Edge Materials, Intropris, Quickbit, Awardit, ObsteCare, OptiMobile, Colabitoil och Lyko.

Leading Edge Materials – Ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Skulle kunna bli en aktie som tilltalar alla de som letar exponering mot de råvaror som används i elbilar. Bolagets aktier är sedan tidigare noterade på TSX Venture i Kanada men noterar dem nu även på First North i Sverige innan året är slut.

OptiMobile – Ett telekomföretag som erbjuder ett flertal olika lösningar för operatörer och företag. Ett stort fokus ligger på integrerade lösningar för VoIP, VoWiFi och VoLTE. Bolaget presenterar sig för investerare på Sedermeradagen i Stockholm den 16 november, något som med största sannolikhet innebär att en notering ska ske i inom kort.

Colabitoil – Tillhandahåller den nya generationens förnybara biodrivmedel. Produkten HVO100 fungerar till alla dieselmotorer och ersätter redan idag diesel. Gör just nu en nyemission och noterar sig sedan på Aktietorget den 12 december. Läs även vår intervju med vd.

Lyko – Det välkända ehandelsföretaget för skönhetsprodukter är mycket nära en börsnotering. För några veckor sedan hade Breakit två källor på att det skulle ske innan året är slut och nu har DI fått uppgiften att noteringen är mycket nära.

Intropris – Konsumentinriktad butiks- och ehandelsverksamhet. Ehandelsverksamhet inom, dator och elektronik, samt jakt- och fiskeprodukter, där de senare två även säljs i butiker. Har varit på gång med en notering under lång tid, men under november gör företaget nu en nyemission och noterar sig sedan på NGM Nordic-MTF.

Quickbit – Tillhandahåller lösningar för näthandlare så att deras kunder på enkelt och tryggt sätt kan hantera kryptovalutor, såsom Bitcoin och Etherum. Säljer även dessa kryptovalutor direkt till privatpersoner via webben. Bolaget har nu lämnat in en ansökan om notering på NGM Nordic-MTF.

Awardit – En ledande operatör av kundklubbar, lojalitetsprogram, säljmotivationsprogram, digitala poängvalutor och poängshoppar. Vi har skrivit om bolagets noteringsplaner tidigare men nu finns ett datum, den 5 december börjar aktierna att handlas på First North. Under perioden 7-24 november erbjuds befintliga aktier.

ObsteCare – Har utvecklat en unik klinisk metod, AFL, som mäter halten mjölksyra i fostervattnet. Detta ger viktig information om livmoderns status och om det uppstått så kallad värksvaghet. Metoden gör att man kan undvika långa, utdragna förlossningar, vilket ökar säkerheten för mor och barn. Gör en nyemission under 13 november – 5 december och noterar sig sedan på Aktietorget.

MyFirstApp Sweden AB

MyFirstApp utvecklar appar för barn. MyFirstApp Sweden AB hette tidigare ObsteCare AB.