Fem börsnoteringar under 2022 att hålla ögonen på

Fem börsnoteringar under 2022 att hålla ögonen på är Charge Amps, Swedish Logistic Property, Greenbridge, Doktor.se och Carnegie.

Charge Amps – Levererar både hårdvara och mjukvara för optimerad laddning av elbilar. Utvecklar och tillverkar smarta, användarvänliga laddlösningar med design i framkant. Bolaget har ett par gånger upprepat att man ska notera sig under första kvartalet 2022. Swedbank Robur (Microcap och Ny Teknik) har tidigare investerat. I november meddelade bolaget att de under föregående kvartal hade växt med 204 % jämfört med samma period året innan.

Swedish Logistic Property – Äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri. Di skrev om Swedish Logistic Property i mitten av oktober 2020 och pratade då med Peter Strand, som tar över vd-rollen vid årsskiftet, och Erik Selin. En notering är planerad på Nasdaq Stockholms huvudlista om drygt ett år. På frågan om de inte kan apportera in fastigheterna i ett listat skal så blir svaret att det kommer med nackdelar samt att man även har övervägt First North, men att man kommit fram till att huvudlistan är bäst. Man håller dock dörren öppen för andra lösningar, ”Vi har inte låst oss. Dyker det upp en möjlighet kan vi ta den”, säger Erik Selin. Dagen efter artikeln skickade bolaget ut ett pressmeddelande om att man ska börsnoteras i början av 2022.

Doktor.se – En digital vårdgivare som även har fysiska vårdcentraler. I slutet av maj 2021 sade Doktor.se’s vd Martin Lindman till Di att de har som ambition att notera sig under första kvartalet 2022. I mitten av juli 2021 skrev Di Digital att Tencent har investerat i Doktor.se. Det har skett genom att de dels köpt befintliga aktier för 100 Mkr och dels genom att Doktor.se förlänger sin tidigare emission med ytterligare 210 Mkr.

Greenbridge – Ett investeringsbolag som drivs av Ola Rollén. Ola Rollén sade i juni 2021 till Breakit att en börsnotering kan bli aktuell för Greenbridge under 2022. ”Vi har ju ett bra investeringsteam på plats och vi kommer att behöva resa kapital. Det finns inskrivet i Greenbridges statuter att fonden kan konverteras till ett investmentbolag och bli publikt. Så vi funderar på två vägar just nu: antingen fortsätta i privat regi eller bli publikt…”

Carnegie – En ledande oberoende investmentbank med nordiskt fokus. Carnegie har haft medvind av den starka noteringsmarknaden, men framför allt så har banken gjort ett enormt starkt arbete. I slutet av november 2021 skrev Di att Altor vill fusionera investmentbanken Carnegie och kapitalförvaltaren Carneo inför en försäljning eller börsnotering, där börsnotering uppges vara huvudspåret. Altor separerade verksamheterna 2016, men nu uppges kombinationen tilltala investerare bättre då intäkterna blir jämnare. Altor bekräftade att fusionssamtal pågår.

Läs även:

Fem bra aktier i början av 2022

17 bra aktier för januari 2022

Två krypto-företag som noterar sig i början av 2022

Fyra bra aktier med hög direktavkastning för 2022

13 spännande aktier för 2022 enligt Affärsvärlden

Carnegie Investment Bank AB

Carnegie Investment Bank är en ledande oberoende investmentbank med ett brett spektrum av erbjudanden.