Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 december 2021

Fyra bra aktier med hög direktavkastning för 2022

Fyra bra aktier med hög direktavkastning för 2022


SEB-bankens analytiker lyfter fram fyra bra aktier med hög direktavkastning för 2022. Banken har köprekommendation på alla.


Tele2
Direktavkastning: 15 %

"Bolaget väntas framöver distribuera försäljningslikviden från avyttringen av sitt 25-procentiga ägande i T-Mobile Holland under 2022. Det gör att Tele 2 kommer högt upp sett till förväntad direktavkastning."

Telia
Direktavkastning: 6 %

"Aktien har underpresterat kraftigt och vi förväntar oss att ledningen kommer att ta ett fast grepp om kostnaderna och realisera värden i Telias infrastrukturportfölj. Vi ser att sannolikheten är hög för att infraaffärer resulterar i extraordinär utdelning eller återköp."

Nordea
Direktavkastning: 6,5 %

"Vår bedömning är att bankens starka balansräkning, och inga ytterligare begränsningar från höjda kapitalkrav, innebär att utdelningsandelen förväntas bli cirka 70 procent av nettovinsten under de kommande åren. Nordea är vår favorit inom sektorn, då vi tycker att de har ett bättre vinstmomentum med en bättre utveckling av kostnader och intäkter än övriga banker."

Swedbank
Direktavkastning: 5,8 %

"Swedbank är den största banken i Sverige sett till marknadsandelar i privatkundssegmentet. Bolaget lämnade en överlag stark rapport för årets tredje kvartal och precis som för Nordea finns här goda möjligheter till hög utdelning i vår."

 

Läs även: Köpläge i mardrömsaktien Munters som är vinnare på den expansiva batterimarknaden

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss