En aktuell IPO och tre framtida noteringar

RanLOS är aktuell med en IPO på First North. UV Clinical, BROCC och Comvesta siktar på att notera sina aktier längre fram.

RanLOS – Har tagit fram ett system för testning av antennsystem, vilket inkluderar både hård- och mjukvara. Gör just nu en noteringsemission på 17,25 Mkr och noterar sig sedan på First North den 31 mars. Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till investerare med hög risktolerans.

UV Clinical – Det danska företaget utvecklar apparater med LED-lampor som avger ultraviolett ljus för desinfektion av katetrar och endotrakealtuber. presenterade sig på Life Science-dagen i Göteborg i början av mars och berättade då att man genomfört en finansieringsrunda i februari, samt att man siktar på att notera sig i Sverige, dock utan att ange någon specifik tidsplan. Se video där bolaget presenterar verksamheten

BROCC – Erbjuder finansiella tjänster för att spara, låna och betala. Företaget gör just nu en nyemission på 50 Mkr och i samband med detta nämns en möjlig framtida börsnotering. Ingen specifik tidsplan anges, men bolaget räknar med att de satsningar man gör kommer att visa sig markant i siffrorna för 2025 och att man vill kunna visa upp sådana siffror vid en notering.

Comvesta – Har visionen att erbjuda öppna fibernät till hela svenska folket genom konsolidering av små lokala fibernät. Detta bolagsskal hette tidigare The Great Wild och hade en app för jägare. Den verksamheten blev inte framgångsrik, men bolaget gick inte i konkurs, utan bytte namn till Comvesta och fick en helt ny verksamhet. Bolaget har inte kommunicerat någon noteringsplan, men om man bygger upp en verksamhet i ett publikt aktiebolag med många aktieägare finns nog en notering i planerna.


Läs även: MeeW-noteringen har havererat

UV Clinical Aps

UV Clinical utvecklar apparater med LED-lampor som avger ultraviolett ljus för desinfektion av katetrar och endotrakealtuber.