Nyemission i

Mackmyra Svensk Whisky AB

Mackmyra Svensk Whisky grundades 1999 och är Sveriges första maltwhiskytillverkare. Verksamheten bedrivs med tillverkning i Mackmyra Destilleri utanför Gävle, mognadslagring i Bodås, Fjäderholmen, Häckeberga och Smögen, buteljering och maltrökning i Rommehed utanför Borlänge, samt vid marknadskontoret i Stockholm. Mackmyras vision är att vara det naturliga valet för nya whiskyupplevelser.

Emissionsfakta

Teckningsperiod

Teckningskurs

Poststorlek

Värdering

Lista

Emissionsbelopp

Villkor

Företrädesrätt 1:1. Varje befintlig aktie i Mackmyra berättigar till en (1) Teckningsrätt. En (1) Teckningsrätt ger rätt att teckna en (1) Ny B-aktie med företrädesrätt.

Datum

Avstämningsdag

Likviddag

Mer information

Bolagets huvudägare och styrelse har sig emellan fördelat de blivande teckningsrätterna så att denna grupp sammantaget förbundit sig att i företrädesemissionen teckna nya aktier som tillsammans totalt motsvarar full teckning i förhållande till det sammanlagda nuvarande innehavet. Därutöver har ett emissionsgarantiavtal tecknats med en extern part om 14 MSEK med bolaget, vilket innebär att den föreslagna företrädesemissionen är fullt garanterad.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner

Nyheter

Mackmyra Whisky på flaska och fat

Mackmyra Whisky i akut behov av finansiering

Mackmyra Whisky meddelade idag söndag att man upprättat en kontrollbalansräkning. Osäkert om bolaget har finansiering för kommande tre månader.

Den svenska whiskytillverkaren Mackmyra ska göra en nyemission under fjärde kvartalet

Den svenska whiskytillverkaren Mackmyra meddelade idag att de ska göra en nyemission under fjärde kvartalet. Orsaker som anges är bolagets försvagade försäljning, samt Aktiemarknadsnämndens avslag för dispens av Lennart Heros budplikt.

Whiskytillverkaren Mackmyra tror på framtiden

Det går inte så bra för whiskytillverkaren Mackmyra, men företagets vd Magnus Dandanell ser positivt på framtiden. Han säger att det “omtag” som företaget är mitt uppe i under de kommande två åren ska leda till både ökad tillväxt och positivt resultat.

Mackmyra tillförs 22,6 miljoner i nyemission

Bolaget Mackmyra Svensk Whisky tar in fem nya svenska delägare, däribland Almi Invest som investerar 10 MSEK. Nu siktar bolaget på listning på First North.