Den svenska whiskytillverkaren Mackmyra ska göra en nyemission under fjärde kvartalet

Den svenska whiskytillverkaren Mackmyra meddelade idag att de ska göra en nyemission under fjärde kvartalet. Orsaker som anges är bolagets försvagade försäljning, samt Aktiemarknadsnämndens avslag för dispens av Lennart Heros budplikt.

I grund och botten har företaget haft en dålig ekonomisk utveckling under längre tid. Bolagets största ägare är Lennart Hero som även lånat ut pengar till företaget. Företagets mindre positiva utveckling fick till slut Lennart Hero att surna till och det uppstod bråk om lånet.

“Inför den kommande hösten står vi inför en rad utmaningar men även inför många möjligheter. Vi fortsätter att arbeta intensivt för att optimera vår organisation och minska kostnader. Det senaste kvartalet har varit en påminnelse om branschens skiftande natur och dess sårbarhet gentemot omvärldsutvecklingen. Vi är övertygade om att dessa nödvändiga åtgärder kommer att stödja företagets långsiktiga hållbarhet och skapa en stabil grund för våra framtida tillväxtmöjligheter. Trots de utmaningar som den aktuella ekonomiska situationen innebär, vill jag understryka att Mackmyra förblir engagerade i att producera och erbjuda högkvalitativa whiskyupplevelser av världsklass.” skriver VD Patrick Björsjö.

Mer: Mackmyra Whiskys företrädesemission under juni 2022

Mackmyra Svensk Whisky AB

Mackmyra Svensk Whisky grundades 1999 och är Sveriges första maltwhiskytillverkare. Verksamheten bedrivs med tillverkning i Mackmyra Destilleri utanför Gävle, mognadslagring i Bodås, Fjäderholmen, Häckeberga och Smögen, buteljering och maltrökning i Rommehed utanför Borlänge, samt vid marknadskontoret i Stockholm. Mackmyras vision är att vara det naturliga valet för nya whiskyupplevelser.