Vad analytikerna säger om Midsummer inför noteringen

Solenergiföretaget Midsummer står inför en notering på First North och gör nu en nyemission på 100 Mkr. Hur ska då en investerare agera? Vi sammanställer vad analytikerna rekommenderar.

Midsummer utvecklar, tillverkar och säljer maskiner och lösningar för produktion och installation av lätta böjbara solpaneler. Bolaget gör nu en nyemission på 100 Mkr till 16,20 kr per aktie inför sin notering på First North den 21 juni. Sista dag att teckna är den 5 juni. Men hur ska då en investerare agera? Nedan sammanställer vi vad analytikerna rekommenderar.

Midsummer har erhållit teckningsförbindelser från större investerare däribland Skandia Fonder, Nordea Fonder, Sensor Sverige Select och Ålandsbanken vilka uppgår till 85,7 miljoner kronor.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden rekommenderar sina läsare att teckna sig för aktier i Midsummer, men med måtta då det är en högriskinvestering.

“Först på marknaden med böjbara lättviktssolceller. Midsummer är en högrisknotering värd att teckna – med måtta.”

“Midsummer drog lärdom av hur Kina prispressat sönder lönsamheten inom kiselbaserad paneltillverkning. Därför riktas sputtringsexpertisen mot tillverkningsutrustning åt panelfabriker.”

SvD Börsplus – Teckna inte

SvD Börsplus tycker att man bör avstå, orsaken är att relationerna är kladdiga, där bolagets största ägare dessutom är största leverantör och kund.

“Noteringsaktuella Midsummers DUO-maskiner för tillverkning av innovativa solceller verkar vara heta och orderingången boomar. Dessvärre är bolaget ihopkladdat med en amerikansk-kinesisk affärspartner som är både huvudleverantör, största kund och majoritetsägare i Midsummer. Teckna aktien om du tror att Midsummer är ett självständigt bolag. Vi tror det inte.”

Privata Affärer – Teckna

Privata Affärer rekommenderar sina läsare som vill ha miljöteknik i portföljen att teckna sig inför noteringen.

“Den rent allmänna risken är att de goda tiderna för börsintroduktioner dog ut ifjol och i vintras. Först på smålistorna och tillslut ebbade floden av bra bolag och lyckade börsdebuter ut även på Stockholmsbörsen. Nu har börsindex gått bra en tid och kanske är det läge för ny och lyckad introduktionsvåg.”


Läs även: Tre solenergiföretag som ska notera sig på First North under 2018

Midsummer AB

Midsummer utvecklar, tillverkar och säljer maskiner och lösningar för produktion och installation av lätta böjbara solpaneler.