Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 maj 2018

Tre solenergiföretag som ska notera sig på First North under 2018

Tre solenergiföretag som ska notera sig på First North under 2018


Tre solenergiföretag som planerar att notera sig på First North under 2018 är Midsummer, Cleanergy och United Sun Systems.


Midsummer - Utvecklar, tillverkar och säljer maskiner och lösningar för produktion och installation av lätta böjbara solpaneler. Företaget gör just nu en nyemission på 100 Mkr och noterar sig på First North den 21 juni. Se även intervju med vd.

Cleanergy - Utvecklar och säljer kraftverk baserade på en stirling-motor som drivs med solenergi och gas (även lågkvalitativ). I mitten av maj 2018 meddelade Cleanergy och Masen (Moroccan Agency for Sustainable Energy) att de intensifierar sitt joint venture-samarbete. Masen tar plats i Cleanergys styrelse och ska även finansiera en betydande del av FoU-arbetet inom termisk energilagring, samt industrialisering och affärsutveckling. Cleanergys vd Jonas Eklind säger att målet är en notering under 201. Innan noteringen vill bolaget visa att energilagringstekniken fungerar. I början av juni ska lösningen demonstreras i Åmål.

United Sun Systems - Ett solenergiföretag som kombinerar en CSP-parabol med en stirling-motor som gör elektricitet av värmen. Ett termiskt batteri samt gasbrännare ingår även i systemet för att skapa elektricitet när solen inte lyser. I mitten av maj sade Lars Jacobsson, som är grundare och vd, att de i samråd med sina rådgivare skjutit på tidsplanen för noteringen från andra till tredje kvartalet då det varit lite turbulent på börsen under våren. Huvudspåret är First North.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback efter en trist utveckling sedan noteringen. Bolaget gjorde en IPO i slutet av 2017 till kursen 44 kr och analytikerna var överlag positiva. Men siffrorna utvecklades inte enligt förhoppningarna och aktiekursen närmade sig 11 kr. Men sedan mitten av mars 2020 har aktiekursen tagit fart och stängde på 24,20 kr i fredags. Detta får förmodas vara en konsekvens av att bolagets gamla spel fortsätter att ha spelare samtidigt som bolagets nya spelsläpp på senare tid har visat sig få fotfäste på marknaden. I denna video blir bolagets vd Daniel Hasselberg intervjuad.

Följ oss