Touchkontroll, hotellbokningar och teleoperatör ska notera sig

Neonode planerar en parallellnotering i Sverige, medan Prettyclose och Sonetel planerar för var sin nynotering under kommande månader.

Neonode – Utvecklar och säljer moduler för touch-funktion till en bred skara områden. Det är en svensk verksamhet, men med ett amerikanskt moderbolag noterat på Nasdaq. Till våren 2017 ska företaget parallellnotera sig i Stockholm. Efter flera år av hårt jobb så ska skördetiden inledas i år, bland annat med att bolagets touch-moduler finns i ett par-tre dussin bilmodeller som lanseras i år. Bolaget har sin bakgrund i Neonode AB som i början av 00-talet lanserade en cool och revolutionerande mobiltelefon med touch-funktion. Den marknaden visade sig vara lite väl tuff och företaget gick i konkurs. Men ett nytt bolag startades samtidigt och sedan dess har man sålt licenser på touch-teknologin, för att under senare år ta ett steg upp i värdekedjan och sälja touch-moduler.

Prettyclose – Har under flera utvecklat en tjänst och marknadsplats som riktar sig mot en global marknad för hotellreservationer och kringliggande tjänster. Ur användarens perspektiv ligger fokus mer på mobilen än på desktop, och mer på en trevlig upplevelse än på en gigantisk katalog. Ur hotellens perspektiv så är det ett sätt att få kunder utan att behöva utsätta sig för andra marknadsplatsers kanske mer utpressningsliknande villkor. Siktar på en notering under andra kvartalet 2017.

Sonetel – Erbjuder telefonnummer, telefonkonferenstjänst och lågpristelefoni. Ska göra en nyemission på 2,5 MEUR under februari 2017 och sedan notera sig på First North.

Läs även: Fem företag som ska notera sig under 2017

Neonode Inc

Neonode utvecklar och säljer moduler för touch-funktion till en bred skara områden.