Tio aktuella och kommande noteringar

Det är fler börsnoteringar aktuella både just nu och på lite sikt än det varit någonsin i Sverige. Här är tio av de senaste företagen som ska börsnotera sin aktier.

Serneke – En koncern med fokus på bygg, anläggning och projektutveckling. Bolagets tidsplan att börsnotera sig till hösten ser ut att fortfarande vara aktuell. Nytt är att bolaget bytt namn, från SEFA till Serneke Group.

Real Holding – Ett fastighetsbolag med fokus på främst bostadsfastigheter i Sveriges tio största städer, eller i närhet till dessa. Gör en emission av preferensaktier under maj-juni och listar sig sedan på First North.

Coor – Aktivt inom utveckling och effektivisering av servicefunktioner samt att ta hand om outsourcing av sina kunders stödfunktioner. Bolaget har nu bekräftat att de ska börsnotera sig, och att det ska bli av under juni. Det är en tight tidsplan, för Coor ska både hinna sälja aktier till marknaden och sälja en av sina verksamheter innan noteringen.

Minesto – Utvecklar och bygger nyskapande tidvatten-kraftverk. Hade tidigare som plan att börsnotera sig under 2017 men har nu siktat in sig på hösten 2015. Gissningsvis för att börsen är het just nu, men också för att bolaget har fått den nätta summan 122 Mkr i EU-bidrag.

Paradox Interactive – Spiltan äger 27% av dataspelsutvecklaren och -förläggaren som har fått allt mer fart på affärerna. Spiltans företrädare Per H Börjesson öppnar nu upp för att en notering kan bli aktuell under 2016.

Link Prop Investment – Catella har skapat detta fastighetsbolag som ska listas på First North till sommaren. Det är ytterligare ett av dessa ”fastighetsbolag” som består av 1 fastighet.

Fastator – Investerar i fastighetsbranschen och arbetar med entreprenörsdrivna företag. Tar sig till First North via ett omvänt förvärv av Rehact.

Heimstaden  – Etablerar, förvaltar, utvecklar och äger, ensam eller tillsammans med andra investerare, bostadsfastigheter omfattande cirka 14 500 st. lägenheter i tillväxtregioner i Sverige. Erbjuder just nu preferensaktier som listas på First North den 11 juni.

Vostok Emerging Finance – Vostok Nafta knoppar av sina innehav inom finansiella tjänster och särnoterar det under 2015.

Moretime Financial Services – Löser de små och medelstora företagens finansieringsbehov genom att erbjuda förmedling, rådgivning och egen investerings- och finansieringsverksamhet. Ger nu ut preferensaktier som sedan listas på Alternativa.

Läs även: 5 aktuella och kommande noteringar

Minesto AB

Minesto utvecklar och bygger en ny typ av tidvatten-kraftverk som baserar sig på företagets egna patenterade teknologi.