Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 maj 2019

Teckna John Mattson inför börsnoteringen - men uppsidan är begränsad

Teckna John Mattson inför börsnoteringen - men uppsidan är begränsad


John Mattson noteras på Stockholmsbörsen den 5 juni, vi sammanställer vad analytikerna ger för rekommendationer.


John Mattson är Lidingös största bostadsfastighetsägare med närmare 2 200 hyreslägenheter. Den 5 juni noteras bolaget på Nasdaq Stockholm och inför det erbjuder ägare befintliga aktier för 1 501 Mkr till 90 kr styck. Teckning pågår t o m 3 juni. Hur ska då en investerare agera, vi sammanställer vad analytikerna rekommenderar.

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation och lyfter fram att det är ett begränsat aktieutbud och att bolaget är välskött. Men det är inte en stark teckna-rekommendation för man begränsar rekommendationen till  “...bara för de läsare som vill göra en rent taktisk swing trade med målet att omedelbart sälja vid en riktkurs på 100 kronor.”. Man lyfter fram att uppsidan är begränsad och att hur det blir med nollräntan har stor påverkan.

SvD Börsplus - Teckna

SvD Börsplus rekommenderar sina läsare att teckna, men rekommendationen är inte entusiastisk. Man konstaterar att aktierna säljs till en substansrabatt på 15 % och att de som får tilldelning troligtvis gör en kursvinst, men en liten sådan.

"Vill man vara lite elak kan man säga att det traditionsrika fastighetsbolaget kommer till börsen med nedsidan av att äga miljonprogramslägenheter, men utan den uppsida från renoveringar och hyreshöjningar som lyft bolag som Victoria Park och Hembla. Men aktien säljs till rabatt så den är nog ändå värd att teckna vid noteringen"

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri ger sina läsare rådet att teckna. Men den "...låga yielden gör dock att potentialen känns begränsad och klättrar aktiekursen snabbt mot det långsiktiga substansvärdet är det läge att hem vinsten direkt.

Det långsiktiga substansvärdet per aktie var den 31 mars 105,2 kr enligt Dis artikel.

 

Läs även: Tre köpvärda aktier och tre att avvakta med

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss