Spel och läkemedel mot notering

Fyra företag som planerar att notera sina aktier är Yggdrasil Gaming, Attana, Inhalation Sciences och Pila Pharma.

Yggdrasil Gaming – Utvecklar och tillhandahåller spel för onlinecasino. Ägs av Cherry AB som har växt allt mer, där ett ytterligare ett stort tillväxtsteg togs med köpet av Comeon. Det har under flera år pratats om att spelutvecklaren Yggdrasil skulle kunna knoppas av och särnoteras. I mitten av februari 2017 sa Cherrys nya VD Anders Holmgren till DI att det finns flera saker som talar för en avknoppning och inga som direkt talar emot, och lät rent allmänt positiv till att göra en sådan avknoppning. Cherry AB är noterat på Aktietorget, men ska under våren flytta till Nasdaq Stockholm.

Attana – Tillhandahåller biologisk relevant information till sina kunder för att öka effektiviteten i deras forsknings- och utvecklingsprocesser. Gjorde en mindre nyemission under slutet av förra året och huvudspåret är en notering under 2017.

Inhalation Sciences – Utför kontraktsforskning för läkemedelsutvecklingsföretag inom inhaleringsläkemedel, toxikoklogi och miljöforskning. För någon vecka sedan köpte grundare, VD och en investerare ut Karolinska Development AB, som dock behåller ett ekonomiskt intresse i bolaget via en earn out. Har siktet inställt på en notering under tredje kvartalet på First North eller Aktietorget. Ska göra en pre-IPO-emission under mars.

Pila Pharma – Har som mål att utveckla en ny och överlägsen tablettbaserad behandling för diabetes. Har haft siktet inställt på en notering sedan förra året. Nu har vi blivit uppmärksammade på att Erik Nerpin har valts in som styrelseordförande, något som brukar innebära att en notering ska ske med hjälp av Blasieholmen Investment Group.

Läs även: 6 noteringar under kommande veckor och månader

Inhalation Sciences Sweden AB

Inhalation Sciences utvecklar och kommersialiserar lab-instrument för forskning och utveckling inom inhalation.