Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

13 februari 2017

6 noteringar under kommande veckor och månader

6 noteringar under kommande veckor och månader


Sex företag som noterar sina aktier under kommande veckor och månader är Oncopeptides, The Great Wild, Indentive, ChromoGenics, EatGood och Spintso.


Oncopeptides - Ett forskningsbaserat läkemedelsbolag som utvecklar cancerläkemedel, inledningsvis för patienter med hematologiska cancersjukdomar. Detta blir årets första nynotering på Stockholmsbörsen, handeln börjar den 22 februari. Inför det gör företaget en nyemission i olika delar på totalt 870 Mkr.

The Great Wild - En mobilapp för jägare där man kan dokumentera sin jakt, prata med andra jägare och boka plats på jaktpass. Dvs jakt-motsvarigheten för vad Fishbrain är för sportfiskare. Delägaren FrontOffice som är noterad på NGM Nordic-MTF meddelade i veckan att The Great Wild ska göra en nyemission och notera sig.

Indentive - Har skapat en mjukvarutjänst som kopplar ihop alla IoT-prylar på en och samma plattform. Gör just nu en nyemission på 15 Mkr i privat miljö och ska sedan göra en publik nyemission och notera sig på First North till sommaren.

ChromoGenics - Erbjuder en avancerad plastfilm för att producera fönster med solskydd som ger ett bättre inomhusklimat och med lägre energiförbrukning. Gör nu en nyemission på 130 Mkr och noterar sig sedan på First North den 23 mars.

EatGood - Erbjuder en ugn för tillagning av pommes frites, där varmluft används i stället för olja. Bolaget var på gång med en notering för ett år sedan innan det blev tyst. Nu är man tillbaka och gör just nu en nyemission och noterar sig sedan på Aktietorget den 24 mars. Det där extra året verkar ha gjort bolaget gott, denna gång begriper man betydligt bättre varför bolagets ugn är bra och verksamheten verkar ha utvecklats positivt under tiden. En video där bolagets presenterar sig.

Spintso - Utvecklar smarta, enkla och säkra verktyg som säljs i hela världen via distributörer till idrottsdomare. Skulle ha noterat sig i oktober förra året men processen har dragit ut på tiden. Nu är dock en ansökan inlämnad till NGM om notering på Nordic-MTF och bolaget räknar med att handeln startar den 3 mars.


Läs även: Touchkontroll, hotellbokningar och teleoperatör ska notera sig

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss