Sju kommande noteringar

Flera nya noteringar är planerade. Aktierna i Catena Media, Originalbagarn, Absolicon, Real Holding, Vadsbo SwitchTech Group, EatGood och Plejd ska börja handlas.

Catena Media – Noteringen har varit på gång ett tag och nu gör företaget slag i saken. Den 11 februari noteras Catena på First North och gör inför det en nyemission på 240 Mkr, samt att ägare säljer befintliga aktier på upp omkring 650 Mkr. Sista teckningsdag är den 9 februari. Företaget är verksamhet inom marknadsföring och lead-generering på internet åt spelbolag.

Originalbagarn – Ett bageriföretag som bakar bröd åt livsmedelskedjor och andra aktörer som säljer brödet under eget varumärke. Planerar att notera sig under sommaren.

Absolicon – En leverantör av koncentrerade solfångare. Planerar att notera sig på Aktietorget under våren.

Real Holding – Fastighetsbolaget ska notera sina stamaktier på First North den 11 mars. Skulle ha noterat preferensaktier för drygt ett år sedan, men intresset var obefintligt för att köpa sådana i nyemissionen så hela det projektet ställdes in. Det blev kanske lite väl girigt när marknaden för preferensaktier var som hetast. Denna gång verkar man ha en lite mer ödmjuk inställning.

Vadsbo SwitchTech Group – Detta företag har inte kommunicerat att de ska notera sig, men bolaget som har flera hundra aktieägare har via ett omvänt förvärv fått in en ny verksamhet, vilket borde innebära att det finns noteringsplaner. Själva skalet har faktiskt varit noterat en gång tidigare, då under namnet Fotoquick, som efter avnotering bytte namn till Amago Capital.

EatGood – Ett företag som erbjuder en ugn för tillagning av pommes frites på ett sätt som är hälsosammare än att fritera. Ska notera sig på Aktietorget under kommande månader.

Plejd – Ett företag som vi haft som kommande notering sedan våren 2014. Nu har bolaget aktiverat planerna och ska notera sig på Aktietorget inom kommande månader. Utvecklar kontrollsystem för ljus, värme, ljud och bild där fokus tidigare varit superyachter. Nu är fokus på smart belysning i hemmet. Om Plejd är en vinnare vet vi inte, men smart belysning i hemmet är en marknad som många satsar på, och spontant så känns Plejds lösning väldigt mycket vettigare än övriga aktörer som envisas med att placera intelligensen i själva ”glödlampan”.

Läs även: Spelföretaget Gold Town Games mot notering

Lightning Group AB

Lightning Groups strategi är att identifiera och förvärva bolag inom belysningsindustrin och aktivt arbeta i sina dotterbolag för att utveckla dessa och driva värde för hela koncernen. Vadsbo SwitchTech Group AB. Vadsbo SwitchTech Group AB hette tidigare Amago Capital AB. Amago Capital AB hette tidigare Fotoquick AB.