Sex kommande noteringar under 2018

Sex företag som planerar att notera sina aktier under 2018 är BBS-Bioactive Bone Substitutes, Ranplan Wireless, Wittra, Trustly, Triboron och Axolot Solutions.

BBS-Bioactive Bone Substitutes – Ett finskt hälsotekniskt företag som har utvecklat och konstruerat ett innovativt bioaktivt bentransplantatssubstitut för läkning av komplicerade benskador och andra komplikationer vid benläkning. Gör just nu en nyemission och noterar sig sedan på First North i både Stockholm och Helsingfors den 28 februari.

Ranplan Wireless – Har utvecklat en mjukvara för att planera, designa och optimera trådlösa nätverk utom- och inomhus. Ranplan har sin hemvist i Storbritannien. Ska göra en nyemission under maj och sedan notera sig på First North.

Wittra – Erbjuder en lösning för att spåra var saker befinner sig på ett sätt som är stabilare än GPS i många situationer. Går att använda både för stora saker som bilar och mindre saker så som elverktyg. Wittra har utsetts till ett av Sveriges 33 hetaste it-företag av NyTeknik och Affärsvärlden. De har planerat för en notering under längre tid, men nu är budskapet att det ska ske under hösten 2018. Gissningsvis tar de just nu in en del pengar, då de annonserar stort i dagstidningar med budskap riktat mot investerare.

Trustly – Tillhandahåller betaltjänster som gör det enklare för köpare och säljare att göra och ta emot betalningar på internet. Under 2017 antyddes det flera gånger att Trustly var påväg mot en notering men nyligen skrev SvD att så var fallet. Under 2018 ska företaget planera att notera sig och värderingen blir några miljarder kronor.

Triboron – Ett miljöteknikföretag med en patenterad tribologiteknologi och -process. Teknologin minskar friktionen, ökar effektiviteten och sparar pengar i industriella applikationer. I ett modernt fordon ger en bränsleinblandning av Triboron en minskad förbrukning på minst 3-5 %. Planerar för en notering på First North till hösten. Bland de större ägarna återfinns Carl Henric Svanberg och Hans Stråberg.

Axolot Solutions – Utvecklar miljöteknik inom vattenteknologi. Ska enligt senaste uppgift planera att notera sig på First North under andra kvartalet. Bolaget tar hjälp av Blasieholmen Investment Group för sin notering och då sätts i princip alltid ett holdingbolag på toppen och enligt uppgift så är det Olecram AB som ska användas.

Trustly Holding AB

Trustly tillhandahåller betaltjänster som gör det enklare för köpare och säljare att göra och ta emot betalningar på internet.