Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Trustly Holding AB
Trustly Holding AB

Trustly Holding AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Hemsida:

trustly.com

Verksamhet:

Trustly tillhandahåller betaltjänster som gör det enklare för köpare och säljare att göra och ta emot betalningar på internet.

Ägare:

Uppdatering: Nordic Capital Fond IX 67-70 %. Övriga bla Alfvén & Didrikson, grundare och bolagets ledning.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

2021

Värdering:

Uppdatering: I slutet av december 2020 är uppskattningen att värderingen är närmare 100 Mdkr än 50 Mdkr enligt en källa till Di.

Uppdatering: Drygt 50 Mdkr eller betydligt mer bör värderingen vara i slutet av november 2020 enligt Dis uppgifter.

Uppdatering: När Nordic Capital köper majoriteten av bolaget uppges i media att värderingen på bolaget är över 7 Mdkr.

2 Mdkr baserat på den senaste finansieringsrundan uppger SvD i januari 2018, med hänvisning till Funderbeam. Andra källor uppger för SvD att värderingen snarare kan vara uppe i 4 Mdkr.

Övrigt:

Det har under 2017 i media antytts att Trustly kan komma att börsnoteras. I januari 2018 skriver SvD att Trustly kan bli en stor notering under 2018.

Uppdatering: I mitten av mars 2018 meddelade Nordic Capital att Nordic Capital Fond IX köper en majoritet av Trustly, i media uppges 67-70 %. Nuvarande ägare Alfvén & Didrikson, grundare och bolagets ledning kommer att kvarstå med betydande ägarandelar. Enligt uppgift i media ska bolaget i affären ha värderats till över 7 Mdkr.

Uppdatering: I slutet av november 2020 skriver Di att Trustly ska börsnoteras och att ägarna är nära att ta steget att välja rådgivare. Värderingen uppges nu vara uppe i över 50 Mdkr, kanske betydligt mer. Det är öppet om det blir en börsnotering på Nasdaq Stockholm eller New York.

Uppdatering: I slutet av december 2020 skrev Sven Nordenstam i Di att Trustly valt Goldman Sachs och JP Morgon som rådgivare för görsnoteringen och att det sannolikt kommer att tillkomma ytterligare en bank av samma nivå. Man skriver även att bankernas hemvist tyder på att det är i New York som företaget ska noteras. En källa säger till Di att värderingen nog är närmare 100 Mdkr än 50 Mdkr.

Uppdatering: I mitten av januari 2021 meddelades att Mats Backman har rekryterats som CFO.

Uppdatering: I slutet av januari 2021 skrev Di att Trustly kommer att notera sig i Stockholm och inte i New York som annars är vanligt för andra stora tillväxtbolag.

Uppdaterat: 2021-01-22

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss