Sex företag som ska notera sina aktier

Företagen som går mot att notera sina aktier. De är Akelius Residential, Igrene, Maya Gold & Silver, Mowjow, myFC och Nicoccino, där en av dem är en parallellnotering.

Akelius Residential – Det stora fastighetsbolaget listar sig den 5 juni på First North efter en emission av preferensaktier. Det är bara preferensaktier som listas, vilket gör det till en definitionsfråga om man anser att bolaget blir listat.

Igrene – Företaget som ska utvinna metangasen som idag bubblar upp ur marken vid Siljansringen noterar sig på Aktietorget den 26 juni och gör just nu en nyemission.

Maya Gold & Silver – Det kanadensiska gruvbolaget med verksamhet i Marocko är noterat på Toronto Venture Exchange. En parallellnotering på First North ser ut att vara i planerna på samma sätt som Semafo togs hit.

Mowjow – Ett företag som utvecklar ett socialt mobilt frågesportsspel av typen skillgame. Ska lista sig på First North. På något ställe anges andra kvartalet, men den tidsplanen känns optimistisk. Varför man nu ska notera ett mobilspel där kalkylerna bygger på viral spridning innan man ens har släppt spelet bör en potentiell investerare nog ta ställning till.

myFC  – Gör små bärbara bränsleceller som laddas med puckar, så att man kan ladda sin mobil och annan elektronik när man är ute i vildmarken. Internationellt uppmärksammat företag vars produkt President Obama fick en presentation av när han var i Sverige. Ibland känns det som att bolaget löser ett väldigt nischat problem på ett väldigt dyrt sätt. Men det är ju häftig teknologi, så vi hoppas myFC hittar sin nisch. Redan den 27 maj kan bolaget listas på First North.

Nicoccino – Företaget har tagit fram en frimärksstor produkt med nikotin som läggs in under läppen eller liknande. Listas sannolikt redan denna vecka på First North.

Läs även: Fyra företag som ska notera sina aktier

Akelius Residential AB

Akelius Residential är ett fastighetsbolag med fastigheter både i Sverige och utomlands. Akelius Residential hette tidigare Akelius Fastigheter.