Råvaror, ehandel och life science ska notera sig

Critical Metals, Boozt och D&Company ska notera sina aktier. XSpray Microparticles skjuter sin notering till senare i år.

Critical Metals – Critical Metals är ett australiensiskt företag med höggradiga metall- och mineralprojekt (koppar/guld, järnmalm och litium) i Sverige. Critical Metals strävar efter att bygga upp en portfölj av diversifierade svenska projekt och implementera en affärsmodell som liknar den mycket framgångsrika Altius Minerals. Företaget gör en nyemission under juni och noterar sig sedan på ASX i Australien under juli. En parallellnotering i Sverige finns i planerna.

Boozt – Ehandlare som säljer kläder. Erbjuder över 300 varumärken och specialiserar sig på skandinaviska märken med ett noggrant utvalt utbud av internationella märken. En notering har varit på gång länge och nu är det dags, den 31 maj börjar företaget handlas på Nasdaq Stockholm.

D&Company – En aktör på den Nordiska optikmarknaden. Genom den digitala plattformen IDUN erbjuder D&Company e-handelslösningar och digitala tjänster för optiker över hela Europa. Gör en pre-IPO-emission under slutet av maj-början av juni och ska noteras under hösten.

Och en som fått kalla fötter?

XSpray Microparticles – För en vecka sedan läste vi att prospekt för nyemission inför notering skulle presenteras i mitten av maj. Några dagar senare hörde en läsare som brukar ha koll på läget av sig och berättade att företaget ställt in ett antal investerarpresentationer som skulle hållits under andra halvan av maj (man verkar dock inte ställa in deltagande på externa investerarevent man bokat in sig på). Verkar som att bolaget fått kalla fötter, vilket går att förstå, investerarnas intresse för unga life science-bolag som ska notera sig har svalnat.

Läs även: 3 noteringar på börsen och 5 på MTF-listorna

Critical Metals Ltd

Critical Metals är en inkubator med höggradiga metall- och mineralprojekt (koppar/guld, järnmalm och litium) i Sverige. Critical Metals strävar efter att bygga upp en portfölj av diversifierade svenska projekt. Företaget ska även etablera en återvinningsanläggning för litiumjonbatterier i Skellefteå.