Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Critical Metals Ltd
Critical Metals Ltd

Critical Metals Ltd
Ringvägen 41
930 70 Malå

Hemsida:

www.criticalmetals.eu

Verksamhet:

Critical Metals är en inkubator med höggradiga metall- och mineralprojekt (koppar/guld, järnmalm och litium) i Sverige. Critical Metals strävar efter att bygga upp en portfölj av diversifierade svenska projekt. Företaget ska även etablera en återvinningsanläggning för litiumjonbatterier i Skellefteå.

Ägare:

Neometals Ltd 12,5 % (maj 2017). Aktieägare i Hannans Ltd (ASX:HNR) har fått aktier utdelade till sig.

Lista:

First North

Status:

Kommande

Tid:

Oklar tidsplan.

Värdering:

Övrigt:

Critical Metals är ett australiensiskt bolag med svenska tillgångar som ska göra en nyemission på 4 MUSD under juni 2017 och sedan notera sig på ASX i Australien under juli 2017. Bolaget presenterade sig i Sverige i mitten av maj 2017 och berättade då att man ser det som naturlig att göra en parallellnotering i Sverige då man har sin verksamhet här. Vi utgår ifrån att en sådan notering då skulle ske på First North.

Uppdatering: Critical Metals har pausat sin notering i Australien då externa aktörer har visat intresse för bolagets tillgångar i Sverige.

Uppdatering: I slutet av oktober 2017 skriver bolaget att en notering är planerad till början av 2018. Tidigare var planen att notera sig i Australien och sedan en parallellnotering i Stockholm, återstår att se hur det blir.

Critical Metals verkar fokusera allt mer på att bli en partner till Northvolt. Northvolt å sin sida pratar om att de har en integrerad modell där de kan följa råvarorna till källan och att råvarorna finns här i Norden även om de inte produceras ännu. De två företagen är gjorda för varandra, Critical Metals litíum-projekt Varuträsk ligger 10 km från Northvolts kommande batterifabrik.

Uppdatering: I slutet av juli 2018 skriver Critical Metals att de siktar på att genomföra en notering på ASX under 2018. Återstår att se vad det innebär för parallellnoteringsplanerna i Sverige.

Uppdatering: Den sista oktober 2019 skrev Critical Metals att de siktar på att göra en IPO "in the short term". Men "short term" kan ha väldigt olika betydelse.

Uppdaterat: 2019-12-09

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss