Fyra företag som ska notera sig längre fram

Fyra företag som har planer och tankar på att notera sig längre fram är O'Learys, Comintelli, Sol Voltaics och 24Storage.

O’Learys – En restaurangkedja med ett ledigare koncept, en sportbar. I veckan skrev DI att Altor köper drygt 25 % av O’Learys. Harald Mix på Altor säger att på sikt är en börsintroduktion ett naturligt steg. Men han betonar att en notering dock inte är aktuell under de närmaste åren.

Comintelli – Utvecklar och licensierar en tjänst för omvärldsbevakning och -analys kallad Intelligence2day. Mjukvaran automatiserar insamling, bearbetning, analys och distribution av omvärldsinformation och kortar kundernas ”tid till insikt”. Gör just nu en nyemission och siktar på en First North-listning inom två år.

Sol Voltaics – Har tagit fram en solfilm som ska kunna öka effekten på befintliga solcellspaneler med upp till 50 procent. Sol Voltaics har tagit in sammanlagt 500 Mkr från investerare och det är namnkunniga sådana. Vd Erik Smith sade för några dagar sedan till EFN att en börsnotering absolut är intressant och att Stockholmsbörsen är en bra plats för tech-bolag.

24Storage – Erbjuder förvaringsutrymmen och magasinering, så kallad self storage. Företaget ska vara tekniskt drivet för att optimera verksamheten. År 2015 pratade företaget om en eventuell notering av preferensaktier, men nu siktar bolaget på att notera sina stamaktier år 2020. Det är 24Storages styrelseordförande Jan-Olof Backman som berättar om planerna i samband med att de nu får en ny vd i form av Henrik Granström.

Läs även: Tre företag som ska notera sina aktier i närtid

O’Learys Holding AB

O’Learys är en restaurangkedja med ett ledigare koncept, en sportbar.