Företagen som ska notera sig

Invent Medic, RhoVac, Quickcool, Dividend, Mathem och SenzaGen ska notera sina aktier. Fyra av dem inom de närmaste månaderna och två något längre fram.

Invent Medic – Erbjuder en medicinteknisk produkt för icke kirurgisk behandling av kvinnlig urininkontinens. Gör inom kort en nyemission på 9 Mkr och listar sig sedan på Aktietorget eller motsvarande marknadsplats.

RhoVac – Ett danskt bioteknikföretag verksamt inom att upptäcka och utveckla cancervaccin. Listar sig på Aktietorget eller First North under kommande månader.

Quickcool – Utvecklar portabla intranasala tekniker för enkel och säker temperaturhantering. Systemet erbjuder oavbruten kylning av kritiskt sjuka patienter för att förhindra feber. Gör en nyemission under november och listar sig sedan på Aktietorget.

Dividend – Hjälper sina uppdragsgivare med ägarspridningar och ger sina aktieägare en intressant möjlighet på aktiemarknaden. Mer än så vet vi ännu så länge inte om företaget, men de deltar på ett finansevent den 5 november i Stockholm.

På lite längre sikt

Mathem – En av de större livsmedelsbutikerna på nätet. Någon börsnotering är inte aktuell i närtid, men Staffan Mörndal på delägaren Verdane Capital säger att företaget ska börsnoteras inom några år.

SenzaGen – Erbjuder in vitro-tester för kosmetisk, kemisk och farmaceutisk industri som ersätter behovet av djurförsök. Tog tidigare denna månad in 44 Mkr i en nyemission och meddelade att man ska lista sig på First North under 2017.

 

Läs om fler börsnoteringar

Invent Medic Sweden AB

Invent Medic erbjuder en medicinteknisk produkt för icke kirurgisk behandling av kvinnlig urininkontinens.