Företagen som noteras i närtid

Fyra bolag som noterar sina aktier inom kort är Invajo, Rolling Optics, Biofrigas och Realtid. Samtidigt som Optifreeze, Irras och Guidelline Geo byter marknadsplats för sina noteringar.

Invajo – Ett SaaS-företag som erbjuder en tjänst för en effektiv och smidig digital hantering av inbjudningar, bokningar och deltagare. Tjänsten riktar sig till både företag och privatpersoner samt omfattar alla typer av event, oavsett storlek såsom strömmande digitala event, webinars, grupp-videos eller fysiska sammankomster. Bolagets noteringsemission tecknades till 113 %. Noteras på First North den 14 maj. Läs vår intervju med vd.

Rolling Optics – Utvecklar, designar, producerar och säljer produkter inom visuell autentisering. Vi har tidigare skrivit om notering och att bolaget har en tung ägarlista. Noterar sig på First North via ICTA. ICTA tar formellt beslut den 26 maj och dagen efter har aktien flyttat till First North.

Biofrigas – Erbjuder nyckelfärdiga anläggningar som gör det möjligt att tillverka, uppgradera och förvätska biogas för småskalig produktion i exempelvis lantbruk, mindre reningsverk och industri. Gör en IPO på 17 Mkr och noterar sig på Spotlight den 18 juni.

Realtid – Den klassiska finanstidningen på internet gör just nu en nyemission och ska sedan notera sig. Efter emissionen ska man ansöka om en snabb notering på någon av de mindre marknadsplatserna.

..och tre som byter marknadsplats

Förutom nynoteringar så är det även tre företag som byter marknadsplats inom kort.

Optifreeze – Har en patenterad teknologi som bevarar smak, form och textur på grönsaker, frukter och bär genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Är sedan 2014 noterat på Spotlight men flyttar den 15 maj till First North.

Irras – Medicinteknikföretaget är sedan 2017 noterat på First North men tar den 20 maj klivet upp till Nasdaq Stockholms huvudlista.

Guideline Geo – Hjälper företag att kartlägga hur marken man ska borra i ser ut. Börsnoterades på NGM Equity år 2005 men flyttar i juni till en listning på First North.

Biofrigas Sweden AB

Biofrigas erbjuder nyckelfärdiga anläggningar som gör det möjligt att tillverka, uppgradera och förvätska biogas för småskalig produktion i exempelvis lantbruk, mindre reningsverk och industri.