Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

16 februari 2015

Fem aktuella och kommande noteringar

Fem aktuella och kommande noteringar


Spiffx, Serendipity Innovations, Hansa Medical, OrganoClick och Hoist är aktuella och kommande noteringar. Vera & John blev dock i stället uppköpt.


Spiffx - Vi kan avslöja att Spiffx planerar att lista sig på First North i år. Företaget erbjuder en derivatmarknad och en handelsplats för sportodds. Världens största handelsplats för sportodds är Betfair, men det som Spiffx sannolikt är ensamma om är optioner på sportodds. Precis som med optioner på aktier så är det ett sätt att hantera risker på ett kapitaleffektivt sätt.

Serendipity Innovations - Ett teknologi- och entreprenörshus med innovations- och bolagsutveckling som kärnkompetens. Ett relativt välkänt namn som varit med och hjälp flera företag, inklusive flera som noterats. Den 4 mars listar sig företaget på First North, det blir dock bara en notering av preferensaktier.

Hansa Medical - Är sedan tidigare listat på First North men har nu gjort en preliminär ansökan om att byta till Nasdaq Stockholms huvudlista.

OrganoClick - Listar sig idag på First North. Utsågs 2013 till ett av Sveriges hetaste teknologibolag av NyTeknik och Affärsvärlden (33-listan). Utvecklar, producerar och marknadsför funktionella material som är baserade på miljövänliga fibermaterial. Trä- och fiber-material med nya egenskaper. Har precis genomfört en riktad nyemission på 75 Mkr.

Hoist - Företaget som köper portföljer av förfallna konsumentlån meddelade förra våren att de skulle notera sig på börsen under andra kvartalet 2015, och vad Nyemissioner.se hör så håller tidsplanen.

...och en uppköpt noteringskandidat

Vera & John - Det blir ingen börsnotering av Dumarca Holdings som äger onlinecasinot Vera & John. Bolaget har i stället sålts till det Toronto-noterade kanadensiska företaget The Intertain Group, för upp till 89,1 MEUR.

Läs om fler börsnoteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Diagonal Bio presenterar verksamheten vid IPO

Diagonal Bio presenterar verksamheten vid IPO

Diagonal Bio är ett bioteknikbolag som utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Plattformen är utvecklad för att leverera snabba och exakta tester för i stort sett alla typer av virus, bakterier och svampar. Vd Jack Egelund Madsen presenterar verksamheten i samband med bolagets IPO på First North.

Följ oss