Embracer får köprekommendation av Affärsvärlden

I fredags eftermiddag fick gamingbolaget Embracer en köprekommendation av Affärsvärlden. Analytikern ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 73 procent i aktien.

”Aktien har kommit ned i pris och börjar nu se allt mer köpvärd ut. Att Embracer fortsätter dammsuga datorspelsvärlden på studios ställer dock allt större krav på styrningen av de åtta operativa underkoncerner som bolaget drivs i”

”Risknivån är hög och spännvidden mellan olika tänkbara utfall är stor (se optimistiskt och pessimistiskt scenario). Sammantaget landar vi dock i att man på nuvarande kurser får betalt för risken och att aktien är köpvärd. Vi köper även in en post till Afv-portföljen”

Se även:

Dokumentär: Det svenska spelundret

Gamingföretagen på NGM

Gold Town Games lanserar fler spel och bygger upp publishingverksamhet

Embracer Group AB

Embracer Group är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. De fem operativa koncernerna är THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest och Saber Interactive. Embracer Group AB hette tidigare THQ Nordic AB. THQ Nordic hette tidigare Nordic Games.