Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 augusti 2021

Dokumentär: Det svenska spelundret

Dokumentär: Det svenska spelundret


SVT har i veckan släppt en sevärd dokumentärserie som heter "Det svenska spelundret - En serie om hur Sverige tog spelvärlden med storm".


SVT har i veckan släppt en sevärd dokumentärserie, fem stycken avsnitt á 29 minuter, som finns att se på SVTPlay.

"Svenska dataspel – från Minecraft till Battlefield – älskas över hela världen. Men vilka är egentligen människorna bakom dessa otroliga framgångar? Här möter vi några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och kreatörer, som tillsammans berättar historien om det svenska spelundret."

Historien om det svenska spelundret har berättats lite väl många gånger, men denna dokumentärserie tar ett fräscht grepp på historien och är dessutom välproducerad. Över 10 000 personer arbetar numera med spelutveckling i Sverige, vilket är extra intressant då de flesta företag inte längre bara säljer sina anställdas tid via work-for-hire-kontrakt utan producerar spel som de säljer till konsumenter.


Läs även:

Gamingföretagen på NGM

Gold Town Games lanserar fler spel och bygger upp publishingverksamhet

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss