Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

28 juli 2021

Gamingföretagen på NGM

Gamingföretagen på NGM


En kort genomgång över vilka företag inom gaming som har sina aktier noterade på NGM.


Game Chest Group

Market cap: 62,8 Mkr

Game Chest Group är ett mindre spelföretag som dels säljer spel online i olika paketeringar och dels äger ett eget onlinespel som heter Wurm Online.

Gold Town Games

Market cap: 87,5 Mkr

Gold Town Games utvecklar och publicerar managerspel för mobilen. Sedan ett knappt år tillbaka har verksamheten börjat expandera. Från att tidigare ha släppt två egna spel så har man tagit sin plattform W3XM till en nivå som gör att den enkelt kan användas för fler spel och även av externa företag. Nu står man inför lanseringen av flera nya managerspel där två ska släppas redan i år. Gold Town Games har även börjat bygga upp en publishing-verksamhet, dels för att samla kunskapen inom företaget och dels för att sedan kunna publicera andra företags spel. Bolaget har nyligen avslutat en företrädesemission på 12,5 Mkr. Läs intervjun vi gjorde med vd.

Jumpgate

Market cap: 100,8 Mkr

Jumpgate är ett knepigt företag, bolaget har under åren lanserat minst ett dussintals spel som alla har misslyckats. Idag har bolaget personal på några olika platser, där den största verksamheten verkar vara i Hamburg via Tivola som man har köpt.

Safe Lane Gaming

Market cap: 361,3 Mkr

Safe Lane Gaming är ett relativt nytt mobilspelsföretag som i hög takt förvärvar spel och spelföretag. Bolaget har en uttalad förvärvsstrategi.

Star Vault

Market cap: 282 Mkr

Star Vault arbetar sedan en längre tid tillbaka på att släppa Mortal Online 2, dvs den nya versionen av bolagets klassiska spel som fortfarande spelas. Mortal Online 2 är sedan en tid tillbaka i beta och mottagandet har hittills varit positivt. I slutet av det tredje kvartalet ska spelet släppas som Early Access på både Steam och Epic Games Store.

Bonus:

Adverty

Market cap: 163,7 Mkr

Adverty är inte ett gamingföretag i traditionell bemärkelse utan arbetar med annonsteknik. Anledningen att vi ändå tar med företaget här är att de använder sin annonsteknik i spel. Från början låg fokus på VR-spel men när den marknaden inte tog fart lade man sitt fokus på mobilspel.

 

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss