Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

25 september 2022

Direktnoteringar, omvänd notering och listbyte

Direktnoteringar, omvänd notering och listbyte


I Love Lund direktnoterades i fredags och Scandinavian Astor Technologies gör samma sak senare i år. RightBridge Ventures noterar sig via ett omvänt förvärv och Viking Supply Ships byter lista.


I Love Lund - Ett investeringsbolag som investerar i bolag med anknytning till Lund, företrädesvis onoterade och i en tidig utvecklingsfas. Detta företag presenterade i början av veckan sin direktnotering på Spotlight och började sedan handlas på fredagen.

RightBridge Ventures - Investeringsbolag inom e-sport och relaterad verksamhet. Noterar sig på First North genom att ta över Agilits plats. Det hela är redan i praktiken klart, men den 29 september ska Agilit ta formellt beslut.

Scandinavian Astor Technologies - Verksamt inom försvarsindustrin med affärsområden inom avancerad radarstörning och kompositkomponenter. Astors nettoomsättning jan-jun 2022 uppgick till 33,8 Mkr med ett resultat före skatt om 2,5 Mkr. Företaget ska noteras på Spotlight under fjärde kvartalet. För att göra noteringen tar företaget hjälp av Spotlight-noterade Renewable Ventures Nordic AB vars aktieägare kommer att äga 10 % genom att få aktier utdelade till sig.

Viking Supply Ships - Rederikoncernen som är noterad på Nasdaq Stockholms huvudlista meddelade i veckan att de under fjärde kvartalet ska flytta sin notering till First North. Styrelsen anser att den marknadsplatsen bättre passar bolaget.


Läs även: Adventure Box lägger ner verksamheten, danskt företag noteras i skalet

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med VD för LumenRadio

IPO-intervju med VD för LumenRadio

LumenRadio utvecklar och säljer tillförlitliga trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska applikationer inom Internet of Things (IoT). LumenRadio erbjuder skalbara lösningar som bygger på en egenutvecklad och patenterad teknik för tillförlitlig trådlös dataöverföring på de öppna frekvensbanden, vilket ersätter traditionella kablar för styrning och automation. Intervju med vd Alexander Hellström i samband med IPO på First North.

Följ oss