Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

7 april 2020

Bioextrax IPO får en neutral rekommendation av analytiker

Bioextrax IPO får en neutral rekommendation av analytiker


Börsplus analytiker ger en neutral rekommendation till Bioextrax IPO. Den turbulenta omvärlden påverkar.


Bioextrax utvecklar och licensierar ut en teknologiplattform som med bakterier omvandlar organiskt avfall till värdefulla material som bioplast, djurfoder och fibrer. Bolaget gör nu en noteringsemission på det relativt begränsade beloppet 6,47 miljoner kronor till 9,80 kr per aktie. Teckningen pågår t o m den 8 april och aktien noteras sedan på Spotlight den 28 april.

Börsplus har tittat närmare på erbjudandet och ger det 4 av 6 i betyg, vilket ska uppfattas som ett neutralt råd.

"Det kan vara värt att teckna för en investerare i den här typen av bolag. Erbjudandet är dock litet och omvärlden mer osäker än på länge med oljepriskrasch och viruskris. Vem vet hur världen ser ut om drygt 20 dagar när Bioextrax-aktien enligt plan ska börja handlas?"

 

 Se även: Intervju med Bioextrax vd inför notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med VD för LumenRadio

IPO-intervju med VD för LumenRadio

LumenRadio utvecklar och säljer tillförlitliga trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska applikationer inom Internet of Things (IoT). LumenRadio erbjuder skalbara lösningar som bygger på en egenutvecklad och patenterad teknik för tillförlitlig trådlös dataöverföring på de öppna frekvensbanden, vilket ersätter traditionella kablar för styrning och automation. Intervju med vd Alexander Hellström i samband med IPO på First North.

Följ oss