Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 maj 2022

Arctic Blue Beverages expanderar med prisbelönta gindrycker

Arctic Blue Beverages expanderar med prisbelönta gindrycker


Arctic Blue Beverages expanderar med prisbelönta gindrycker, nyskapande produkter, modern marknadsföring och försäljning runt om i världen. Gör nu en IPO på First North.


Arctic Blue Beverages är baserat i Finland och kom till med anledning av grundarnas vision om att fånga den arktiska naturen på flaska. Fokus är att ta fram drycker av högsta kvalitet, baserade på renaste finska ingredienserna. Det som gör Arctic Blue Beverages ginprodukter unika är att de smaksätts primärt med vilda blåbär handplockade i Finland samt andra nordiska ingredienser. Utöver sina rena ginprodukter har bolaget tagit fram innovativa produkter för att tillvarata marknadstrender och på så vis ta marknadsandelar.

Arctic Blue Beverages prisutmärkelser

Företagets produkter säljs idag i Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Estland, Schweiz, Spanien, Japan, Australien, Singapore, Hong Kong, Thailand, Taiwan, Malaysia och Filippinerna. Bolaget fokuserar även starkt på den globala resehandeln. Vidare expansion är planerad och exempelvis under 2024 planerar bolaget göra marknadsinträde i USA. När det gäller Sverige så har bolaget nyligen etablerat sig på Systembolaget.

Arctic Blue Beverages är ett modernt varumärke och företag som agerar aktivt på marknaden. Deras ginbaserade havrelikör, Arctic Blue Oat, är världens första och som är tidigt ute på den veganska utvecklingen. Bolagets produkter finns etablerade inom e-handel och appar, där man idag finns i över 25 onlinebutiker och med siktet inställt på att 2025 ska större delen av försäljning komma från onlinekanaler.

100 procent lock-up

Styrelse och ledning står för cirka 55,6 procent av teckningsåtaganden. Vidare har styrelse och ledning ingått lock-up-avtal om 100 procent av aktierna på en 12-månadersperiod från noteringen. Även övriga aktieägare har ingått lock-up på befintligt innehav under en 12-månadersperiod.

Intervju med vd Valtteri Eroma

Läs mer om Arctic Blue Beverages noteringsemission.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss